F Soi Ari, rustiek wijkje voor de niet-toeristen - Hier is Thailand.nl
Soi AreeBangkok Uitgelicht 

Soi Ari, rustiek wijkje voor de niet-toeristen

Als toerist boek je uiteraard je hotel op Sukhumvit, Silom of Kao San Road. Mocht je echter vaker en langer in Bangkok verblijven dan moet je eens het rustieke wijkje Soi Ari proberen. Het kent vele verrassingen.

Soi Ari, of Soi Aree zoals de Thai het vertalen,  is het wijkje dat geklemd ligt tussen BTS station Sanam Pao en het gelijknamige station Soi Ari. Grofweg tussen de wegen Phanonyothin RD, Ratchawit RD en Rama VI. Het ligt op een steenworp afstand van de overbekende Chatuchakmarkt.  Hotels zijn er nauwelijks, appartementen die je er voor een maand kunt huren des te meer. Ook hele villa’s staan er te huur. Het is echt een wijk voor de werkende buitenlander.

Soi Ari is gemakkelijk bereikbaar

Soi Ari is het makkelijkst te bereiken via de BTS Sky Train. Je stapt uit op het gelijknamige station en loopt links de trap af. Je staat meteen in een stukje bruisende stad. Aan deze kant van de straat heb je vele eetkraampjes en een grote diversiteit aan Thaise winkeltjes. Van telefoonwinkels tot Dim Sum restaurants. Uiteraard ook een paar onvermijdelijke 7-Elevens. Er zitten ook schoen- en kleermakers op de stoep. Goedkoop en kwalitatief goed werk. Onder aan de trap van het BTS station zit een grote supermarkt speciaal voor expats gevestigd. En daarnaast zit een Dim Sum-restaurant dat 24 uur per dag is geopend.

Aan de overkant van de straat is een winkelcentrum met meer internationaal georiënteerde winkels. Brood en banketwinkels, een Starbucks, een Chinees restaurant en Sushi-restaurant Fuji’s. Twee honderd meter verderop zit een Big C.

Je slaat onder aan de trap rechts af en komt op de hoek de straat waar het krioelt van de mensen, tuktuk’s en motorsai’s. Hier moet je een keuze maken hoe je verder gaat. Lopen, of toch maar je later rijden. Taxi kan ook, maar zou ik niet doen.

Soi AriSoi Ari is rijk en verrassend

Je slaat nog een keer links af en je loopt zo via de Thanon Soi Ari 1 de wijk in. De eerste honderd meter blijft de menigte krioelen. Maar met elke stap dat je zet wordt het rustiger. Na 200 stappen loop je vrijwel alleen. Met af en toe een motor of tuktuk die je voorbij zoeft. Hoge betonnen gebouwen om je heen. Dit deel van Soi Ari is het lelijkste stukje van de wijk. Verderop loop je een oase van groen binnen. Verrassend veel groen.

Maar nog verrassender zijn de vele soi’s. Loop er maar eens binnen. Je hebt de keuze tussen Soi Ari 1 tot en met 4 en Soi Ari Sampang van 1 tot en met 11. Links en rechts zitten kleine barretjes en pittoreske restaurantjes. Niet alleen Thai maar ook Italiaans en Fusion. Ben je liefhebber van Belgische biertjes? Op Soi Ari Sampang 11 zit Hobs Aree. Daar kun je veel van de 200 biertjes die België rijk is krijgen.

Er zitten ook diverse schoonheids- en massagesalons. Schoon, goedkoop en goede massages. Geen gefriemel. Ook diverse kappers waar je jezelf de meest modieuze kapsels kunt laten aanmeten. Koffieshops, waar de koffie wat duurder is, maar goedkoper dan bij de Starbucks en veel beter.

Kortom, ben de toeristische plekken een beetje beu en wil je in een relaxt deel van Bangkok zitten waar toch alles voor handen is, oriënteer je dan eens in Soi Ari.

Lees ook

%d bloggers liken dit: