fbpx
Praktische informatie Uitgelicht 

Smeren tegen insecten in Thailand is beter

Met alle makkelijke manieren om te reizigers, vergeten we wel eens dat we een tropisch land reizen. En daarom is smeren tegen insecten in Thailand noodzakelijk.

Malaria komt niet meer voor in Thailand, alleen nog in de buurlanden. Maar dengue of knokkelkoorts juist steeds vaker. En dat wil je niet oplopen in Thailand. En er zijn ook talloze andere insecten die je vakantie een wending kunnen geven die je niet wilt.

Toch zie je iedereen met korte broek rondlopen en nauwelijks smeren tegen insecten. Omdat Thailand, en zeker Bangkok, zo modern overkomt. Ondertussen schuilt het gevaar in hoeken en gaten. Letterlijk.

Gevaarlijke insecten

Er zijn diverse insecten in Thailand waarvan je behoorlijk ziek kunt worden. Je hebt de spinnen, groot en klein die giftig zijn. Schorpioenen heb ik ook al gezien. Er is ook een soort witte rups die er prachtig uit ziet met zijn lange haren, maar raak ‘m niet aan! Elk haartje bevat gif dat je erg ziek maakt.

Smeren tegen insecten in ThailandEn natuurlijk mogen we de mug niet vergeten. Naast dengue kan de mug andere bacteriën en virussen meedragen die onbekend zijn voor onze weerstand. En dus een behoorlijke ontsteking kunnen veroorzaken.

Ik mocht dat deze week zelf ondervinden. Ik zal met mijn vrouw en een terrasje en ineens begon mijn maag te rommelen. Ik spoedde naar de wc die ik nog net wist te bereiken. “Voedselvergiftiging” was mijn eerste reactie.

Maar de dag later kreeg ik hoge koorts en ik ontdekte dat mijn been dik was. Ik dacht er nog niks van, totdat ik forse rode plek zag. Die maar bleef groeien. “Insectenbeet” zie de doctor resoluut op mijn verhaal.

Smeren tegen insecten in Thailand

Wat het precies is wat me heeft gestoken of gebeten, zullen we nooit te weten komen. Het resultaat wel: Pijnlijke krampen tijdens het zitten, pijnlijke lopen en een lange tijd diarree. De koorts was snel over, ook dankzij de enorme hoeveelheid pillen die ik van de dokter moest slikken. De vakantie werd een paar dagen opgeschort.

Het is dus veel beter om te smeren tegen insecten in Thailand, want voorkomen is beter dan genezen. Zorg waarmee je ook smeert dat het een hoge dosis DEET bevat, de werkzame stof waar de meeste insecten een hekel aan hebben.

Op het platteland is het ook raadzaam om in de avond lange broek en/of lange mouwen te dragen. Daar is het in de avond ook een stukje koeler. En mocht je in een wat goedkoper hotel of Bed en Breakfast verblijven, neem dan een klamboe mee op reis. Je slaapt een stuk rustiger!

Lees ook

%d bloggers liken dit: