Sluiting van nationale parken in Thailand

Donderdag 1 maart worden weer een aantal nationale parken in Thailand gesloten voor het publiek. Dat is jammer voor de toeristen, maar de natuur in deze gebieden krijgt dan even de broodnodige rust.

Al die vele tien- of zelfs honderdduizenden bezoekers die de nationale parken in Thailand bezoeken, laten ook hun sporen na. Al zijn die toeristen nog zo voorzichtig, er wordt altijd iets vertrapt. En de dieren of vissen houden niet zo van de drukte en maken zich uit de voeten.


Rust

Door de parken een flink aantal maanden te sluiten voor publiek, krijgen ze de natuur en de dieren de rust om te herstellen. Hierdoor blijven deze gebieden hun schoonheid behouden en voor de toekomst behouden.

Bij de parken die nu gesloten worden, is dat ook noodzakelijk. De schade is daar al bijna onherstelbaar groot. Ook andere parken zouden beter gesloten kunnen worden, zoals enkele piepkleine eilanden bij Koh Phi Phi. Maar daar speelt geld een rol, en dus worden deze (nog) niet gesloten.

nationale parken in Thailand

Parken

De parken die gesloten gaan worden zijn: Koh Surin en Koh Similan in de provincie Phang Nga. De duiklocaties Koh Hin Daeng – Hin Muang, Koh Ha en Koh Rok op Koh Lanta National Park in Krabi, Hoed Chao Mai in Trang en Koh Lipe , Koh Adang en Koh Rawi in het Tarutao National Park van Satun.

De sluiting duurt tot en met oktober, maar kan langer duren als het weer daartoe aanleiding geeft.

One Comment - Write a Comment

  1. Oh wat jammer. Nou ja, enerzijds begrijpelijk als je soms vreselijke beelden langs ziet komen van hordes toeristen die het koraal kapot trappen, maar laat die amateurs dan ook niet toe in de duikgebieden (snorkelen en duiken doe je horizontaal, niet verticaal met je voeten op de bodem). Over een maand gaan we 3 weken lang naar Koh Lanta, voornamelijk om te duiken en te snorkelen, dus ik hoop wel dat er nog voldoende openblijft voor ons om te genieten.

    Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.