Slechte weersvoorspellingen in Krabi: toeristen blijven komen

Ondanks de slechte weersvoorspellingen in Krabi blijven toeristen toch komen. Het gaat om zowel Thaise als buitenlandse vakantiegangers.

De weersomstandigheden in Zuid-Thailand zijn nu niet om bepaald over naar huis te schrijven. Harde wind en regen zorgen ervoor dat de stranden een no-go area zijn.


Toch trekken de toeristen zich er weinig van aan. ‘We kunnen ze niet tegenhouden’, aldus een woordvoerder van de lokale autoriteiten. ‘We zijn open en de toeristen mogen komen als ze dat willen.’

Of het verstandig is om alsnog te gaan? Nee. Integendeel. De harde wind maakt het onmogelijk om te zwemmen en tijdens regenbuien lig je niet voor je lol op het strand.

Probleem met boten

En dan is er nog het probleem met de boten. De bestuurders hiervan lappen de veiligheidsregels vaak aan hun laars. Ze varen toch uit, ondanks waarschuwingen van de autoriteiten. Geld is geld in hun ogen.

slechte weersvoorspellingen in krabiHet is niet voor de eerste keer dat er boten omslaan en toeristen verdrinken. Gebruik dus je eigen gezonde verstand als je van plan bent om toch vanuit Krabi naar bijvoorbeeld Koh Phi Phi te varen.

Zie ook de foto rechts, waar donkere wolken zich samentrekken boven Koh Phi Phi. Het lijkt de toeristen weinig te doen…

Hou de slechte weersvoorspellingen in Krabi dus heel goed in de gaten de komende weken.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.