fbpx
slechte luchtkwaliteit in thailandUitgelicht 

Slechte luchtkwaliteit in Thailand

Het is een steeds groter wordend probleem: de slechte luchtkwaliteit in Thailand. In hoeverre heeft het invloed op jouw vakantie in het Land van de Glimlach?

Laat ik vooropstellen: als je denkt dat de kwaliteit van de lucht in Nederland slecht is, dan kun je jouw lol op in Thailand. En het ergste is dat het probleem daar steeds groter wordt.

In januari 2019 bijvoorbeeld, toen scholen in Bangkok verplicht dicht moesten om de kinderen te beschermen tegen de smog. En dat het uitvoeren van buitenactiviteiten werd afgeraden.

Of in april 2019, toen de Nederlandse ambassade in Bangkok het reisadvies voor het noorden en noordoosten van het land (waaronder toeristentrekpleister Chiang Mai) aanpaste door de jaarlijkse verbranding van landbouwgrond.

Tijdens jouw vakantie

Maar in hoeverre laat je de slechte luchtkwaliteit in Thailand van invloed zijn op jouw reis? Blijf je de hele dag op je hotelkamer? Of zoek je het vertier binnen op?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Seeking the possibility in everyday even if those days are so smog #pm25 #smogbangkok

Een bericht gedeeld door BankChawin (@bankchawin) op

Het is in ieder geval verstandig om de app AirVisual op je telefoon te downloaden, zodat je precies kunt zien hoe de kwaliteit van de lucht in jouw omgeving is.

Verder raad ik je aan om altijd een mondkapje bij je te hebben. Merk je dat last van de smog krijgt? Doe dan het mondkapje op. Het is iets typisch Aziatisch en staat niet even charmant, maar het helpt wel degelijk tegen de slechte luchtkwaliteit in Thailand.

Lees ook

%d bloggers liken dit: