Slecht weer in Zuid-Thailand voorspeld

Het gaat spoken: het wordt erg slecht weer in zuid-Thailand. Sterke wind, erg veel regen en een ruwe zee. Toeristen die in deze regio verblijven kunnen voor de komende dagen beter binnenactiviteiten plannen. 

Op het populaire eiland Koh Samui zijn de rode vlaggen al gehesen. Dat betekent dat het te gevaarlijk is om te gaan zwemmen. Ook kun je beter er niet met de boot op uit gaan. Lokale toerorganisaties zullen proberen er toch op uit te trekken, maar dit wordt ten strengste afgeraden. Elk jaar zijn er weer boten met toeristen die door slecht weer in moeilijkheden komen. Soms zelfs met persoonlijke ongelukken. Beter om aan land te blijven en dat tochtje langs andere eilanden een andere keer te doen.Slecht weer

In sommige delen wordt extreem veel regenval voorspeld. Het gaat dan met name om Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Phatthalung, Songkhla, Pattani, Yala and Narathiwat. Die laatste drie provincies worden nauwelijks door toeristen bezocht, maar die er zijn kunnen maar beter voorbereid zijn.


Op zee worden golven verwacht van twee tot drie meter hoog, waardoor het gevaarlijk is met de boot erop uit te trekken. De wind trekt ook fors aan.

Het slecht weer in Zuid-Thailand houdt vermoedelijk aan tot in het weekeinde. Vanaf zondag klaart het weer op.Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.