fbpx
Slapen en lunchen bij de Thaise boerChiang Mai Uitgelicht 

Slapen en lunchen bij de Thaise boer

Wakker worden terwijl de zon boven de rijstvelden opkomt. Of lunchen bij de Thaise boer, zoals ik heb gedaan. Een prachtige ervaring!

Op een van mijn avontuurlijke ontdekkingstochten door het noorden van Thailand, zag ik midden tussen de uitgestrekte rijstvelden een verzameling hutjes. En op de weg ervoor stonden wat auto’s en scooters geparkeerd. Mijn interesse was gewekt en ik besloot te stoppen.

Mijn eerste gedachte toen ik over een bamboebrug naar de grootste hut liep: Een lunchroom! Dat kwam goed uit, want ik rammelde van de honger. Lunchtijd was al een tijdje verstreken, ik was mezelf verloren in de uitgestrektheid van dit gebied rond Chiang Dao, waar ik de nacht in de bergen had doorgebracht.

Lunchen bij de Thaise boer

Ik bestelde een coffee Bolan jen (sterke ijskoffie) en laab khai (kruidige fijn gehakte kip) met rijst. Het eten en drinken was overheerlijk. Ik bekeek de prijzen en zag hoe belachelijk goedkoop dit eten was.

Slapen en lunchen bij de Thaise boerAndere mensen bestelden ook eten en ik volgde de gang van de serveerster naar de keuken. Dat was in een naastgelegen een kleine bamboehut. Toen de deur even openstond zag ik een oude vrouw het eten klaar maken. Vermoedelijk de moeder van de eigenaar, concludeerde ik.

Slapen

Toen ik mijn buik rond gegeten had en ik enigszins bekomen was van de lange zit op mijn scooter, ging ik de omgeving verkennen. Wat zat er in de hutjes zo mooi op een rij staan in de rijstvelden en alleen via een bamboebrug te bereiken?

Ik keek door een open deur en zag een matras op de grond liggen. Navraag leerde me dat je hier kunt overnachten. Voor 300 baht per nacht. En daar zit dan ontbijt (met koffie) in.

Slapen en lunchen bij de Thaise boerDe eigenaar vertelde me dat het een nieuw concept was en een leuke bijverdienste voor de boer. Hij was niet de enige, zo verzekerde de eigenaar. Later kwam ik eenzelfde soort accommodatie tegen net buiten Chiang Mai.

Ik wees naar twee mannen die in de rijstvelden stond te werken ‘Mijn vader en broer’, zei de eigenaar. “Het werk op het land gaat gewoon door.’

Opletten

Dit soort gelegenheden vind je niet op internet. Ze hebben vaak (nog niet) een website. Het is vooral goed rond blijven kijken en informeren bij de lokale bevolking. Echt iets voor de avonturier, die niet alles al van te voren geboekt heeft.

Lees ook

%d bloggers liken dit: