fbpx
Bangkok Ontdek Thailand 

Siam Park City, Thailand voor gezinnen

In de groter wordende stroom toeristen richting Thailand zitten steeds meer gezinnen met kinderen. En Siam Park City is een uitermate geschikt park in Bangkok waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. 

Met het makkelijk en goedkoper worden van de reis is het een aantrekkelijke bestemming met die oh zo belangrijke goed weer garantie, in ieder geval qua temperatuur. Wat leuk is voor volwassenen is niet per definitie leuk voor kinderen. We zijn dus op zoek gegaan naar activiteiten die geschikt zijn voor of speciale gemaakt zijn voor kinderen. Uit mijn eigen ervaring weet ik nog dat taal voor kinderen niet snel een barrière is en de leuke aanleiding en de ruimte eigenlijk al voldoende is om het spel op gang te krijgen.

Siam Park City Bangkok

Er is genoeg te zien en te doen in Siam Park om er een hele dag door te brengen. Het terrein met een  waterpark met spannende glijbanen en een apart pretpark met een aantal fantastische attracties voor zowel kleine en grote kinderen. Hoewel dit park een aantal grote nieuwe attracties heeft en het waterpark erg leuk is, de algehele look is enigszins shabby. Ondanks een volledige renovatie in 2007  lijkt het park nog steeds vast te zitten in de jaren ’90. Het personeel spreekt niet het beste Engels van Thailand. Kinderen hebben hier minder last van en genieten van een dagje uit.

Het park is verdeeld in vijf gebieden : het waterpark, X – Zone, Family World, Fantasy World en Small World, met attracties voor alle leeftijden.

Siam Water Park

Veruit de meest populaire zone in het park , en biedt de perfecte plek om af te koelen en te ontsnappen aan de hectische drukte van de stad. Met veel schaduwrijke zitplaatsen een ideale locatie, gezinnen zitten hier vaak de hele dag. Het park beschikt over een van de grootste golfslagbaden in de wereld, met kleine golven en ondiepe gebieden die geschikt zijn voor alle leeftijden.  Voor oudere kinderen is er de Super Spiral, met glijbanen te over, erg leuk voor iedereen boven de leeftijd van acht jaar. Voor kleinere kinderen zijn er mini glijbanen en voor waaghalzen: de speedslide! Dit is veruit de engste waterattracties die ik ooit heb meegemaakt. Ze zien er onschuldig genoeg uit met heldere kleuren. Opwindend voor sensatiezoekers, traumatisch voor de rest!

Siam Park CityX – zone

Meer geschikt voor wat oudere kinderen en wat jongere ouders. Vortex is een van  meest indrukwekkende achtbanen in de wereld met een maximale snelheid van 80 kilometer per uur. Een andere spannende achtbaan is de Boomerang met een triple loop die je compleet desorienteert. De schreeuwen van de bezoekers van de Giant Drop zijn van verre te horen wanneer ze in een paar seconden van een hoogte van 75m naar beneden storten. Het is ook een van de meest populaire attracties van Siam Park City.

Small World

Geschikt voor jonge kinderen , met een mini draaimolen , kleine vijver met zwaan boten en zelfs een springkasteel . Een aantrekkelijk element van Small World is dat de meerderheid van de attracties overdekt zijn zodat de kinderen niet de hele tijd worden blootgesteld aan de schroeiende zon.

Family World

Klassieke attracties met onder andere een wildwaterbaan , piratenschip en magic carpet ride. Probeer ze allemaal uit, voor je het weet staat je hoofd verkeerd op je romp, maar het is wel leuk.

Voor degenen die het graag rustig aan doen, het observatiedek  geeft  een prachtig uitzicht over het hele park.

Siam Park City is misschien niet het meest spectaculair themapark, maar het is erg leuk voor kinderen.

Openingstijden : 10.00-18.00 uur

Adres : 203 Suan Siam Road, Kannayao, Bangkok 10230.

Lees ook

%d bloggers liken dit: