fbpx
siam ocean worldBangkok Ontdek Thailand 

Siam Ocean World in Bangkok (video)

siam ocean worldWat als het regent in de Thaise hoofdstad? Dan kun je bijvoorbeeld naar Siam Ocean World in Bangkok.

Want als het regent, dan kun je maar beter zorgen dat je binnen bent. Het is geen motregen zoals we dat in Nederland kennen.

Het zijn tropische regenbuien, waarbij er in korte tijd ontzettend veel neerslag valt. Geen pretje dus als je dan toevallig net buiten loopt.

 

Een van de overdekte attracties in Bangkok is Siam Ocean World, een van de grootste aquariums in Zuidoost Azië met een oppervlakte van rond de 10.000 vierkante meter. Hier vind je het onderwaterleven zoals je dat in Azië tegenkomt.

Het is niet alleen prachtig om al die vissen te zien zwemmen, maar je steekt er ook nog iets van op. Vooral voor kinderen is het erg educatief. Siam Ocean World is gevestigd in de kelder van het luxe winkelcentrum Siam Paragon (te bereiken via BTS Skytrain Siam) en werd op 9 december 2005 officieel geopend.

Het hoogtepunt van Siam Ocean World is toch wel de tunnel waar je doorheen loopt. Er zwemmen dan duizenden vissen langs en over je heen. Vooral de vissen in alle kleuren zorgen voor een heel kleurrijk beeld. Werkelijk van alles raast hier voorbij. Roggen, haaien en ga zo maar door.

Verschillende entreeprijzen

Een andere leuke bezienswaardigheid in Siam Ocean World is het kwallenparadijs, waar je deze enge maar toch ook interessante beesten in allerlei kleuren voorbij ziet komen. Het aquarium is dagelijks geopend van 10.00 uur ’s morgens tot 21.00 uur ’s avonds.

De entree bedraagt 890 baht voor volwassenen en 710 baht voor kinderen van 3 tot en met 11 jaar oud.

Lees ook