fbpx
Shoppen in BangkokBangkok Uitgelicht 

Shoppen in Bangkok: so much fun!

Shoppen in Bangkok is niet alleen leuk voor vrouwen. Ook mannen kunnen in de Thaise hoofdstad hun hart ophalen. Sommige winkelcentra zijn zo groot dat je er een dag kan blijven. 

Winkelen in Bangkok is niet beperkt tot één of twee belangrijke straten. Er zijn vele winkelgebieden verspreid over heel Bangkok. Deze gebieden zijn eenvoudig te bereiken met een taxi, metro of skytrain.

De belangrijkste winkelgebieden waar je kunt shoppen in Bangkok zijn: Silom, Siam Square, Ratchadamn, Pratunam, Ploenchit en Bang Lamphu. Een overzicht van de belangrijkste winkelcentra:

MBK (Mah Boon Krong)

Shoppen in BangkokHet MBK shoppingcenter vind je tussen National Stadium en Siam Square. De gemakkelijkste manier om hier te komen is met de BTS Skytrain; je stapt uit op het station National Stadium en via een loopbrug loop je zo het winkelcentrum binnen. Ook kun je direct vanuit het Pathumwan Princess Hotel het winkelcentrum binnenlopen. Het winkelcentrum telt zeven verdiepingen. Je vindt hier onder meer honderden kraampjes met mobiele telefoons, kleding, tassen, koffers, horloges, elektronica, juweliers, opticiens, een foodcourt en een bioscoop.  www.mbk-center.co.th

Siam Paragon

Het Siam Paragon is een exclusief en luxueus winkelcentrum gelegen bij Siam Square. Ook Siam Paragon ligt aan de BTS Skytrain en is makkelijk te vinden: Je stapt uit op het station Siam. In dit winkelcentrum vind je voornamelijk de duurdere artikelen van wereldberoemde merken zoals Armani, Boss, Lacoste, Versache, Guess, Channel, Louis Vutton etc. En dan duur naar central worldThaise maatstaven, uiteraard.

Je kunt heerlijk eten en drinken op de foodafdeling, waar allerlei verschillende koks bij eetstalletjes de heerlijkste gerechten bereiden. Aansluitend kun je de nieuwste films bekijken in de bioscoop of een bezoek brengen aan de fascinerende onderwaterwereld van Ocean World.  Zo kun je van een bezoek aan Siam Paragon gerust een dagtrip maken. www.siamparagon.co.th

CentralWorld

Het CentralWorld (voorheen World Trade Center) is een groot winkelcentrum gelegen in de wijk Pratunam. In dit complex vind je onder meer de twee grote warenhuizen Isetan, Zen, enkele restaurants en een bioscoop. Op het plein worden vaak evenementen gehouden. Aan de overkant van de straat ligt tevens de immens grote supermarkt Big C en nog een schitterende bioscoop. www.centralworld.co.th

Chatuchak Weekend Market

Als je dan nog niet genoeg hebt van shoppen in Bangkok, dan ga je naar Chatuchack, in de volksmond JJ genoemd.  Dit is één van ’s werelds grootste weekend markten. Ik overdrijf niet als ik zeg dat hier bijna alles hier te koop is. Er zijn bijna tienduizend kraampjes op deze Chatuchak.

Ik weet zeker dat je zult slagen. Het leuke aan Chatuchak is ook dat de prijs een relatief Chatuchak-2begrip is. Je moet nooit betalen wat er voor gevraagd wordt. Onderhandelen is hier echt een vak. Je moet dan ook niet raar op staan te kijken als later blijkt dat iemand nog minder betaald heeft voor hetzelfde artikel dan jij.

Shoppen in Bangkok voor mannen: Pantip Plaza

Op zoek naar dat ene kleine elektronische onderdeel dat in Nederland niet meer te vinden is? Grote kans dat je het wel vindt in Pantip Plaza. In dit winkelcentrum is alles op computergebied verkrijgbaar, van de dure A-merken tot goedkope versies. Ook worden er veel software, muziekCD’s en DVD’s verkocht, voornamelijk gekopieerde.

Er zijn meer dan honderd winkels die deze artikelen goedkoop (100 baht) aanbieden. Ook worden er veel pornofilms aangeboden die in Thailand verboden zijn. Pantip Plaza vind je de in straat Thanon Phetchaburi vlakbij de Pratunam kruising waar de grote Pratunam markt ligt.

Lees ook