fbpx
Bangkok Bestemmingen 

Shanghai Mansion Bangkok, luxe in het kwadraat

Het is niet voor iedereen weg gelegd, maar dromen over een verblijf in een superluxe hotel doen we allemaal wel eens. Het Shanghai Mansion Bangkok wint World Luxery Hotel Award en is zo’n hotel.

Er zijn een aantal regio’s in de wereld bij de toekenning van de World Luxury Hotel Award en voor de regio Asia Pacific is het Shanghai Mansion Bangkok  de winnaar 2016. Het historische Chinatown van Bangkok is waar je het Shanghai Mansion Bangkok vindt. Het is een geen strak modern hotel zonder eigenheid. Alles behalve dat. Het is een weldaad misschien zelfs wel overdaad aan luxe, sfeer en kwaliteit.

 

Shanghai Mansion Bangkok neemt je terug in de tijd

Het hotel is romantisch, weelderig luxe en verleidelijk. De sfeer brengt je terug naar het Shanghai van de jaren 30 van de vorige eeuw. Een opvallend gebouw met sporen van art deco is het thuis voor een hotel dat bijna verloren erfgoed mengt met modern gastheerschap. De kleuren zijn overdadig net als de luxe stoffering met veel prachtig zijde. Bijna net zo als de chinese courtisanes van de tijd.

Goed, beter, best

Het gaat eigenlijk helemaal nergens over. Natuurlijk zijn de kamers geweldig, de voorzieningen van een hoog niveau. De keuken is modern chinees te noemen, kunstig en van hoog niveau. Perfecte service in een bijna zwoele sfeer van live Jazz.

Wanneer je dan besluit om je even in het drukke leven van Bangkok te storten zit je er midden tussen. Goede vervoersmogelijkheden met riviertaxi’s, een metro en Skytrain station op loopafstand. Een beetje lui geworden van al de luxe en geen zin om het stukje te lopen, helpt het personeel je zonder moeite aan een snelle tuktuk.

Het hotel maakt reclame met een paar aanbiedingen, maar misschien is de prijs niet eens zo interessant. Misschien is het net als bij heel toepasselijk de Rolls Royce; wanneer je moet vragen wat het kost, is de prijs waarschijnlijk te hoog voor je.

Uit de reviews over het hotel komt een serieuse tekortkoming naar voren. De bar sluit om 23 uur, het leven is toch niet helemaal perfect. Aan de andere kant kun je dan wel op tijd en lekker lang gaan genieten van je kamer.

Het Shanghai Mansion Bangkok maakt deel uit van de Burasari keten.

Yaowaraj Road 479-481 , Samphantawong, Bangkok

Lees ook

%d bloggers liken dit: