fbpx
seven dangerous days zijn weer begonnenAchtergrond Uitgelicht Verkeer en vervoer 

Seven Dangerous Days zijn weer begonnen

seven dangerous days zijn weer begonnenHet is Songkran! Dat is niet alleen feest, want de Seven Dangerous Days zijn weer begonnen. Ieder jaar weer vallen er veel doden in het Thaise verkeer.

Dit is – samen met de periode tussen kerst en nieuwjaar – de periode dat veel Thai hun familie opzoeken. Een ware volksverhuizing dus. Neem Bangkok. Die stad is nu halfleeg.

Veel mensen zijn terug naar de familie hun geboorteplaats. Meestal wonen de ouders daar nog. Of ze gaan op reis naar het buitenland, omdat ze een week vakantie hebben.Veel doden en gewonen te betreuren

Urenlang zitten ze in de auto. Er ontstaan lange files en de vermoeidheid slaat toe. Alcohol in het spel. Je raadt het al: er vinden veel ongelukken plaats. De Seven Dangerous Days zijn weer begonnen. Op de eerste dag vielen er alleen al 52 doden in het Thaise verkeer.

In totaal raakten 431 mensen gewond tijdens 387 ongelukken. Dat waren er meer dan vorig jaar. En dat terwijl de Thaise overheid ieder jaar weer probeert om dit aantal terug te dringen door middel van campagnes. Het lijkt dan ook niet te helpen.

Wees voorzichtig met reizen over de weg de komende dagen

Ben je nu zelf in Thailand en wil je de komende dagen gaan reizen met de bus of taxi? Bedenk jezelf dan heel erg goed dat het levensgevaarlijk is op de Thaise wegen. Vooral met minibusjes gebeuren er veel ongelukken.

De provincie Chiang Mai is altijd koploper als het gaat om Seven Dangerous Days. Misschien is het dan toch maar beter om voor je eigen veiligheid maar even op de plek te blijven waar je nu bent.Lees ook

%d bloggers liken dit: