fbpx
Scams bij de grens tussen Thailand en CambodjaOplichting Uitgelicht 

Scams bij de grens tussen Thailand en Cambodja

Scams bij de grens tussen Thailand en CambodjaMocht je vanuit Thailand een uitstapje naar een van de buurlanden maken, let dan op voor diverse manieren van geldklopperij! Vooral scams bij de grens tussen Thailand en Cambodja zijn berucht. 

Een van de populairste uitstapjes gaat naar Siem Reap, waar je Angkor Wat bezoekt. Veel backpackers reizen ook door naar de hoofdstad Pnom Phenh. Waar je de grens met overgaat, is afhankelijk vanuit welke Thaise stad je vertrekt.
Vrijwel bij elke grensovergang krijg je te maken met diverse manieren van geldklopperij. Heel begrijpelijk! De arme bevolking wil graag een centje verdienen aan de toerist. Alleen, het kan voor jou als nietsvermoedende reiziger een kostbare onderneming worden. Hoewel je de lokale bevolking best wat gunt, is dat precies wat je wilt voorkomen. Hier zijn de meest voorkomende scams bij de grens tussen Thailand en Cambodja:

Scams bij de grens tussen Thailand en Cambodja

  • Als de minibus waar je in zit stopt, dan worden je koffers op een houten kar geladen. Dat is niet gratis. Voor 100 meter betaal je 5 dollar.
  • Iemand die je paspoort vraagt en het visum wel even regelt. Zeven dollar
  • Alleen in baht kunnen betalen voor het visum. Tien dollar extra op het de 20 dollar die het normaal al kost.
  • Scams bij de grens tussen Thailand en CambodjaHulp bij het invullen van de ‘departure card’. Zelfs het lenen van een pen kost geld.
  • Taxi vraagt veel te veel en wil je overal naar toe brengen, behalve waar je wilt zijn. Als je dan afdingt, blijkt de prijs bij aankomst bij de bestemming per persoon te zijn.
  • De taxichauffeur biedt je aan geld te wisselen. Uiteraard betaal je meer dan bij de bank.
  • Ander guesthouse aanbieden dan wat je geboekt hebt. Uiteraard van familie of vrienden. Ze krijgen commissie per klant.
  • Als je geen gepast geld geeft, kan de chauffeur ineens geen wisselgeld teruggeven.

Dit zijn zo een aantal manieren van geldklopperij die je tegen kunt komen. Yvonne van der Laan schreef ze op in een blog. Als jij er nog meer weet, dan horen we dat graag!

Lees ook

%d bloggers liken dit: