fbpx
Sathorn is de chique wijk van BangkokOntdek Thailand 

Sathorn is de chique wijk van Bangkok

Sathorn is de chique wijk van Bangkok Niet bij iedereen die wel eens in Bangkok is geweest zal de naam Sathorn een belletje doen rinkelen. Maar Sathorn is de chique wijk van Bangkok met veel ambassades, restaurantjes, kunst en cultuur.

Het is een wijk met smaak, voor iedereen die een beetje hip is en graag gezien willen worden. Een wijk voor toeristen die even willen genieten van de luxe en het aparte, wat niet meteen typisch Thailand is.Sathorn

Sathorn is een wijk met successen en mislukkingen. De bekendste mislukking is een heel groot hoog gebouw wat nooit in gebruik is geweest en langzaam vervalt tot een urban ruïne.

De mislukking valt in het niet bij alle leuke en hippe galerietjes. Ze zitten niet altijd meteen aan de grotere straten, maar vaak wat verscholen in een zijstraat. Dat maakt dat het lijkt alsof je zelf de ontdekking hebt gedaan.

De galeries zijn gevuld met een mix van westerse kunst en hun moderne Thaise tegenhangers. De openingen zijn een must voor hip Bangkok. Het is leuk om er eens een kijkje te nemen.

Vrijwel geen enkele toerist zal naar huis gaan met een schilderij en ook niet met een uniek stuk meubilair, dat in de rest van de hippe winkeltjes wordt aangeprezen en verkocht.

Alleen rondneuzen kan ook een leuke dag opleveren.

Geld, kunst en lekker eten in Bangkok’s chique wijk

Naast alle galeries en ambassades hebben ook veel financiële instellingen en banken hun plek in Sathorn. De wijk is zo’n beetje het Wallstreet van Thailand. Die samenklontering van banken maakt ook dat veel moderne grote internationale hotelketens een hotel in de wijk willen hebben. Ze zijn vaak gehuisvest in de modernste van Bangkok’s duizenden wolkenkrabbers.

Meer terug op de aarde vind je allerlei lekkere eetgelegenheden met een aanbod afkomstig uit alle culinaire windstreken.

Het is duidelijk niet de meest Thais aandoende wijk van Bangkok en het zou ook zo een deel elke willekeurige wereldstad kunnen zijn. En toch is het de moeite waard wanneer je even genoeg hebt van de pad thai en de wonderschone tempels. Het laadt je op en maakt je hongerig voor een portie Bangkok bij je volgende tocht door de stad.

Lees ook

%d bloggers liken dit: