fbpx
sanam chandra palaceBangkok Ontdek Thailand 

Sanam Chandra Palace: Thais sprookjeskasteel

Sprookjes zijn universeel; ze komen overal ter wereld voor. Cultuur maakt het verschil hoe de verhalen zijn en hoe ze verlopen.

En toch vind je een Europees sprookjeskasteel in Thailand. Namelijk het Sanam Chandra Palace.

Op nog geen 50 kilometer afstand van Bangkok (in Nakhon Pathom) vind je Sanam Chandra Palace. Uit de Europese middeleeuwen weggetoverd, zo lijkt het wel.

Je verwacht dat elk moment Sneeuwwitje achter een van de vele ramen tevoorschijn komt. Gebouwd voor kroonprins Vajiravudh, die zijn later zijn vader en de beroemde vader koning Rama V, zou opvolgen.sanam chandra palace

Je mist sneeuw

Het kasteel laat de fascinatie Koning Rama V had voor het oude Europa. Hij heeft zelfs een bezoekje gebracht aan Nederland! Een fascinatie die zelfs heden ten dagen nog te vinden is de Thaise samenleving. Midden in het Aziatische continent gelegen, is Thailand vooral toch gericht op de westerse wereld.

Op een verwonderende manier weet het land de Aziatische- en westerse cultuur samensmelten. Het maakt Thailand en de Thai tot wat het is. Een fijn land om te bezoeken. Vreemdelingen zijn we, maar we voelen er ons vreemd genoeg wel thuis.

Oude vijanden

Het Sanam Chandra Palace is samensmelting tussen de stijlen van twee oude vijanden. Van de Franse renaissance ten tijde van koning Louis II, en de Engelse Tudor’s. Het kasteel ziet eruit alsof het uit de middeleeuwen stamt, maar niet is minder waar.

Sanam Chandra Palace

Het kasteel kent een bouwjaar van 1908 en dus dus net 100 jaar oud. Als je er loopt, in zo’n 30 graden of meer, mis je ineens de sneeuw. Dat zou het hele plaatje afmaken.

Waar?

Je vindt het Sanam Chandra Palace in Nakhon Pathom, ten noordwesten van Bangkok. De rit ernaar toe duurt ongeveer 70 minuten. Het kasteel is van dinsdag tot en met zondag geopend van 09.00 tot 16.00 uur. Wees er dus op tijd, anders kun je dit Thais sprookjeskasteel maar half ontdekken!

Lees ook