fbpx
Eilanden 

Liefde voorbij voor Samet in Love?

Het Thaise festival Samet in Love gaat niet door als het aan de eilanders ligt. Koh Samet voelt geen liefde voor 8ste Samet in Love. Opbrengst en werk worden niet eerlijk verdeeld.

Een van de activiteiten die jaarlijks op Thaise eiland Koh Samet met zijn vele resorts, plaats vinden gaat niet door. In voorbereiding voor de nieuwste versie van Samet in Love op 3 juni, komt oud zeer naar boven.

Al jaren wordt het werk voor het festival geleverd door de bewoners van Koh Samet. De opbrengst van het festival gaat naar de organisatoren en die wonen niet op Koh Samet.Samet in Love

Het Thaise festival Samet in Love is een muziekfestival en niet van Thaise traditionele muziek, maar duidelijk richting jeugd geprogrammeerd. De zeven voorgangers van Samet in Love hebben voor de inwoners diverse problemen opgeleverd. Nu is het genoeg.

De bezoekers van het festival en het eiland Koh Samet moeten met de boot overgezet worden. Dat gaf vorig jaar een probleem toen twee boten met elkaar in botsing kwamen en er 30 mensen gewond raakten.

Ook de scheldpartijen tussen groepen jongeren passen niet in het beeld dat Koh Samet wil uitstralen.

Koh Samet

Het eiland op 220 kilometer van Bangkok moet het vooral hebben van de toeristen, vandaar ook de vele resorts. Muziekliefhebbers kunnen natuurlijk ook gerekend worden tot de toeristen, maar dat is in ieder geval zeker niet de groep die Koh Samet wil ontvangen.

De inwoners van het eiland zijn gewend te werken en hun eiland te promoten. Werken en niet betaald of niet genoeg betaald worden is nu het breekpunt geworden. Als het aan de eilanders ligt komt er geen 8ste versie van Samet in Love althans zeker niet onder de huidige condities.

De baas van Khao Laemya, het nationale park van Koh Samet voerde eerst nog aan dat het festival te dicht qua datum komt bij de crematie van koning Bhumibol. Die argumenten zullen waarschijnlijk weinig bijdrage aan het bezwaar van de eilanders.

Een bekende uitspraak in Thailand is ‘no money, no honey’ zo zal het ook wel zijn ‘geen geld geen festival’. Wanneer het geldprobleem wordt opgelost, zijn de andere problemen vast minder belangrijk.

Lees ook

%d bloggers liken dit: