fbpx
Ontdek Thailand Rest van Thailand 

Sam Roi Yot National Park

Het Khao Sam Roi Yot National Park, dat zo’n 60 kilometer ten zuiden van Hua Hin ligt, heeft een prachtige kustlijn met diverse stranden en eilandjes voor de kust.

Sam Roi Yot National park is opgericht in 1966, en was het eerste marinepark van Thailand. Het omvat een lange smalle geïsoleerde kuststrook met wat stranden en zoutwatermoerassen. Deze werd omsloten door een langgerekte kalkstenen berg, die van de vlakte op zeeniveau oprijst tot zo’n 605 meter hoogte. Aan deze berg heeft het park zijn benaming te danken, de letterlijke vertaling luidt Berg met Driehonderd Toppen.

Uitzichtpunten en moerassen

Vanaf de stranden kun je naar schitterende grotten en prachtige uitzichtpunten klimmen. Het binnenland van het Khao Sam Roi Yot National Park vormt met zijn zoetwatermoerassen het grootste zoetwater natuurgebied van Thailand en is het domein van diverse kleine zoogdieren, amfibieën, reptielen en vele vogelsoorten. Voor vele vogelsoorten is deze omgeving een ideale broed- en overwinteringsplaats.

Ooit lag het vlakke gedeelte van het park ongeveer 30 meter onder water en staken alleen wat rotspieken boven het water uit. U kunt dit nog steeds zien aan de uitgedroogde mosselformaties tegen de rotswanden in de buurt van het hoofdkwartier.  Aan de rand van het natuurgebied kweekt de bevolking krabben in grote bassins.

Sam Roi Yot National ParkWat en wanneer

In het Khao Sam Roi Yot National Park bestaat de mogelijkheid om een boottochtje te maken. Je kunt een tocht maken door het binnenland of langs de kust. Er loopt ook een mooie wandelroute dwars door de mangrovebossen.

Een van de beroemdste grotten is de Phraya Nakhon grot, ook wel de grot met de tempel genoemd. In de Phraya Nakhon grot is in 1890 een wit paviljoen gebouwd voor koning Rama V en is nu het symbool voor de provincie Pachuab Khiri Khan. In het dak van de grot bevindt zich een gat waar rond het middaguur het zonlicht doorschijnt en het paviljoen prachtig verlicht. Je kunt de Phraya Nakhon grot bereiken via het dorpje Bang Phu en de Laem Sala Beach.

Beste bezoektijd is van december tot maart.

Handig om mee te nemen: antimuggenstick, zaklamp (als u de grotten in wilt gaan) en evt. zwemspullen.

Video van Khao Sam Roi Yot National Park

We kunnen het zo mooi mogelijk proberen op te schrijven, maar beelden verslaan de pen altijd. Bekijk de video hieronder en krijg een goede impressie van Khao Sam Roi Yot National Park

Lees ook