fbpx
Ontdek Thailand 

Sam Roi Yot National Park

Sam Roi Yot National Park is een mooie en relatief kleine park dat op ruim 6o km zuidelijk van Hua Hin ligt. Het combineert het beste van twee werelden met avontuurlijke paden door dicht begroeide jungle en diepe canyons die perfect zijn om te bewandelen. Maar verrassend genoeg kan je er ook luieren op prachtige zandstranden.

Sam Roi Yot National Park werd opgericht in 1966, en was het eerste zeepark van Thailand. Het omvat een lange smalle geïsoleerde kuststrook met wat stranden en zoutwatermoerassen. Deze zijn omsloten door een langgerekte puntig getande kalkstenen berg, die van de vlakte op zeeniveau oprijst tot zo’n 605 meter hoogte. Aan deze berg heeft het park zijn benaming te danken, de letterlijke vertaling luidt Berg met Driehonderd Toppen.

Grotten

Ongetwijfeld is een van de mooiste attracties van het park de beroemde grot Phraya Nakhon,  Die bestaat uit twee ontzagwekkende spelonken, met een opening naar boven, zodat er zelfs bomen in groeien. Het is bijna buitenaards.

Sam Roi Yot National Park

Ook de grotten Sai en Kaeo zijn zeer de moeite waard. Ze zijn kleiner dan de Phraya Nakhon grotten, maar hebben meer decoraties van stalactieten, stalagmieten en versteende watervallen. Gidsen met lantaarns leiden bezoekers naar de glinsterende calcieten.

Meer

Vlakbij Sam Roi Yot National Park ligt Pranburi, een nog weinig toeristisch dorp. Daar zijn een paar mooie, rustige en ook meer luxe hotels/resorts pal aan de kust.

Vanuit een hoofdkwartier aan de kust begint een mooi wandeltocht door de mangrovebossen. Er zijn ook restaurantjes nabij het hoofdkwartier en langs de verschillende stranden, zoals in Laem Sala Beach en Sam Phraya Beach. En je kunt er boottochtjes maken door het mangrovewoud of langs de kust.

Video

Bekijk onderstaande video van het online-magazine Thai Guru om een goed beeld van Sam Roi Yot National Park te krijgen. Misschien ontdek je wel dat dit Thaise park jouw droombestemming is.

Lees ook