fbpx
Sam Phan BokIsaan Ontdek Thailand 

Sam Phan Bok, de Grand Canyon van Thailand

Sam Phan Bok is nog niet zo heel lang geleden ontdekt, en nu al misschien het meest gefotografeerde en gefilmde stukje Thailand.

Sam Pan Bok is een natuurverschijnsel, dat slechts enkele jaren geleden in Thailand werd ontdekt. Het ligt in de provincie Ubon Ratchathani, district Pho Sai. De naam betekent ‘Drieduizend gaten’. En dat komt aardig overeen met wat je te zien krijgt.

Een landschap met honderden gaten. Die zijn ontstaan door het bruine water van de Mekong rivier. Die slokt de kloof volledig op. Eeuwen aan erosie hebben van het rotsachtige landschap gatenkaas gemaakt. Met een beetje fantasie zie je allerlei figuren in deze gaten.

Buiten het regenseizoen staat dit gebied droog en kun je er wandelen. In sommige gaten is water blijven staan en dan zie er soms vissen in zwemmen. Met het kolkende water op de achtergrond waan je jezelf even in een hele andere wereld. Misschien op een andere planeet.

Je kunt ook een boottochtje over de rivier maken, dan krijg je en een aardig overzicht van deze ‘Grand Canyon van Thailand’. Het is een bijzondere ervaring te kunnen lopen waar in de natte tijd de rivier woest stroomt. 

Video van Sam Phan Bok

Die naam klopt van geen hout, dit stuk lijkt op geen velden en wegen op de echte Grand Canyon, maar mooi is het wel. En zeker een bezoekje waard!

Dit natuurverschijnsel kan dus maar een aantal maanden per jaar bekeken worden: in de droge tijd.

Om je een impressie te geven kun je hieronder een video van Sam Phan Bok bekijken.

Lees ook