fbpx
sala ayutthayaOntdek Thailand Rest van Thailand 

Sala Ayutthaya: strak design met Thaise elementen

Op zoek naar een fraai hotel op een schitterende locatie? Overweeg dan eens het Sala Ayutthaya Hotel in de gelijknamige oude Thaise stad.

Het Sala Ayutthaya Hotel ligt namelijk aan de oevers van de Chao Phraya rivier. Groot is het overigens niet, want het telt maar 27 kamers. Maar als je ziet wat voor kamers het zijn, dan begrijp je ook gelijk waarom. Van een superior room (‘de instapper’) tot een twee verdiepingen tellende suite.

Sala Ayutthaya: midden in de oude stad

Aan de overkant van het Sala Ayutthaya liggen de historische gebouwen van de stad, dat van 1351 tot 1767 de hoofdstad van het toenmalige Siam was. Vanuit het hotel kun je de oude stad verkennen, maar je kan natuurlijk ook heerlijk relaxen in de luxe accommodatie. Het ontwerp van het Sala Ayutthaya is een combinatie van (golvende) muren van baksteen en witte muren die juist strakke, geometrische lijnen volgen.

Maar tegelijkertijd is het een typisch Thais hotel, waardoor er ook veel klassieke Thaise elementen terug zijn te vinden in de inrichting. Daarnaast is er bij het ontwerp rekening gehouden met de privacy van de hotelgasten. Daardoor is er een open gevoel in de kamers gecreëerd, maar kan niemand bij elkaar naar binnen kijken. Een knap staaltje werk dus.

Prachtig terras

sala ayutthaya
Het terras met uitzicht op de oude tempels.

Er is trouwens over meer nagedacht bij het ontwerp. Want de Chao Phraya wil nog wel eens buiten zijn oevers treden. En dus is het terras van het Sala Ayutthaya bestendig gemaakt tegen het wassende water en vormt het een buffer tussen het hotel en de rivier. De prijzen van de kamers beginnen vanaf zo’n 3.800 baht per nacht en lopen op tot zo’n 11.000 baht per nacht voor de meest luxe kamer.

Behalve slapen in het Sala Ayutthaya kun je er ook prima dineren en natuurlijk de oude stad Ayutthaya bekijken. Dat is toch wel een van de hoofdredenen waarom je juist hier verblijft, lijkt mij…

Op deze website kun je meer foto’s van het Sala Ayutthaya bekijken.

Lees ook

%d bloggers liken dit: