fbpx
pattayaNieuws Pattaya 

Ruzie op Pattaya Beach loopt flink uit de hand

pattayaDat de Beach Road in Pattaya ‘s avonds laat en ’s nachts vaak onveilig is, blijkt wel weer uit het volgende incident. Twee volwassen Thaise mannen en een tienerjongen zijn geslagen en gestoken op Pattaya Beach in de vroege ochtend, voor het Pattaya Music Festival van start ging. 

De slachtoffers hadden ter hoogte van Soi 13/3 aan de Pattaya Beach Road een kraampje opgebouwd om daar poppen te verkopen. Toen ze rond half vijf in de ochtend achter hun kraampje op het strand wat aan het drinken waren, liep het volledig uit de hand. Ze raakten slaags met een andere groep drinkende jongeren, die bij hun aanval wapens gebruikten.

Toen de politie ter plaatse kwam, zagen ze de drie gewonde mannen zitten. Het gaat om een 30-jarige Thaise man, zijn 20-jarige broer en een andere 15-jarige jongen. De oudste man was gestoken met een mes en bloedde hevig op zijn hoofd. Hij had ook verwondingen op zijn gezicht.

Zijn broer was in zijn rug gestoken en had eveneens verwondingen aan zijn hoofd. De jongen had flinke klappen gekregen. Tijdens het ondervragen vertelde de oudste man dat hij poppen aan het neerzetten was in een kraampje om deze tijdens het Pattaya Music Festival 2013 – dat de volgende dag van start ging – te verkopen.

Ruzie in Pattaya ontaardt in steekpartij

De twee mannen hielpen hem met het uitstallen van de verkoop. Toen ze klaar waren, gingen ze op het strand zitten om daar wat te drinken. Later kregen ze ruzie met een groep van meer dan tien lokale jongeren, die vlak bij hen op het strand zaten en eveneens aan het drinken waren. De groep – waaronder kinderen en volwassenen – viel de verkopers aan met veel wapens, zoals een groot mes, een scherp stuk ijzer, flessen en harde houten stokken om hen te slaan.

De verkopers probeerden terug te vechten, maar konden dit simpelweg niet aan omdat ze geen wapens bij zich hadden. En dus werden zij gestoken en geslagen door de jongeren tot ze daadwerkelijk gewond waren. Daarna renden ze weg en vroegen hulp aan andere mensen om de politie in te schakelen.

De politie arresteerde een van de ruziezoekers, een 17-jarige jongen uit Pattaya. Agenten vonden een scherp stuk ijzer dat hij bij zich droeg. Tijdens het verhoor gaf de dader toe dat hij ruzie zocht met de verkopers. Hij vertelde eveneens dat ‘zijn groep’ was uitgedaagd door de verkopers, omdat ze hadden geschreeuwd en gescholden tegen hun vaders. Dit maakte hen boos, waarop ze besloten ‘het gevecht aan te gaan’.

Alle andere ruziezoekers wisten te vluchten. Zowel de slachtoffers als de gepakte dader werden meegenomen naar het politiebureau voor onderzoek en een verdere strafvervolging. Uit dit incident blijkt wel weer dat Thai nergens mee zitten, helemaal niet onder invloed van de nodige alcohol. Ga ’s avonds laat of ’s nachts dus niet alleen over de Beach Road in Pattaya lopen en ontwijk dit soort groepen drinkende mannen. Reageer nergens op en loop er met een grote boog omheen.

Lees ook

%d bloggers liken dit: