fbpx
ruzie maken met thaiAchtergrond Bangkok Uitgelicht 

Ruzie maken met Thai: denk twee keer na!

Eens in de zoveel tijd hoor je lees of hoor je het in de (sociale)media: toeristen die ruzie maken met Thai. Doe het niet! Accepteer je verlies en loop weg, want je wint het niet.

Voor veel toeristen is Thailand het land van de Glimlach. Alles kan en niets moet. Ze denken dat ze in het paradijs zijn beland, want de mensen zijn zo vriendelijk en glimlachen altijd.

Thai krijg je niet kwaad, denken ze. Mis. De Thai accepteert veel, maar wil zeker geen gezichtsverlies lijden.

Video van vechtpartij in Bangkok

Wat de aanleiding was voor de ruzie in onderstaande video, is niet bekend. Feit is wel dat dit op de beroemde backpackerstraat Khao San Road in Bangkok is. En dat het slachtoffer flink toegetakeld wordt.

Op YouTube staan verscheidene video’s waarin te zien is dat westerlingen (meestal toeristen) finaal in elkaar worden geslagen. In de meeste gevallen is dat na onenigheid over de rekening in de bar.

Of dat toeristen dronken zijn en vervolgens niet naar de Thai luisteren. Ruzie maken met Thai is in dat geval niet de oplossing. Een Thai vecht namelijk nooit alleen. Binnen no-time komen uit alle hoeken en gaten mannen geschoten, die maar wat graag mee slaan/schoppen.

Neem je verlies

En stoppen doen ze pas als de toerist niet meer beweegt. Klopt de rekening niet en dreigt de situatie uit de hand te lopen? Neem je verlies, betaal en loop weg.

Dat geldt ook op plekken waar mensen (bijvoorbeeld ladyboys) nogal opdringerig zijn. Lach en bedank vriendelijk en loop door. Ga zeker niet de confrontatie aan, want ruzie maken met de Thai levert in het geval van de toerist alleen maar verliezers op.

Lees ook