fbpx
watervallen in ThailandLaatste nieuws 

Ruim 40 watervallen in Thailand gesloten

Het regenseizoen in Thailand is al een tijdje in volle gang. Maar het is nu zo hevig, dat de overheid besloten heeft om 40 watervallen in Thailand te sluiten voor publiek. 

Elk jaar heeft Thailand te maken met overstromingen tijdens het regenseizoen, dat globaal loopt van juni tot en met eind oktober. De ene keer heviger dan de andere keer. Soms verloopt het regenseizoen vrij door, dit jaar lijkt het erop dat het wat natter verloopt dan andere jaren.

Vooral het platteland heeft met overstromingen te maken, daar komen niet zoveel toeristen. Maar ook de noordelijke provincies krijgen heel wat regenwater voor de kiezen. De afgelopen dagen zorgde Tropische storm Bebinca voor flinke regenval.

Zo veel dat de overheid besloten heeft om ruim 40 watervallen in Thailand te sluiten voor publiek. Die watervallen zijn van pittoresk veranderd in woeste kolkende watermassa’s. Ook prachtig om te zien, maar ook gevaarlijk. En onvoorspelbaar.


Onduidelijk welke en hoe lang

De overheid heeft géén lijst vrijgegeven welke watervallen zijn gesloten. En voor welke periode is ook onduidelijk. ‘Dat is afhankelijk van het water’ aldus een woordvoerder.

Advies is om, als je een waterval wilt gaan bezoeken, je vooraf goed te informeren of deze open is voor publiek of niet. Aan de receptie van je verblijf of de lokale bevolking zijn ze vaak wel op de hoogte, of behulpzaam om dat uit te zoeken.

Lees ook

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: