fbpx
Tijger Tempel in KrabiKrabi Ontdek Thailand 

Ruim 1200 treden naar de Tijger Tempel in Krabi

Het zijn maar liefst 1237 treden naar boven. Maar de helse klim naar de Tijger Tempel in Krabi is het dubbel en dwars waard! Wat een uitzicht!

We starten meteen met een tip: Start je beklimming naar de tempel, die op een 600 meter hoge kalkstenen-klif ligt, in de namiddag. Je inspanningen worden beloond met een prachtig uitzicht over het sprookjesachtige landschap van Krabi. In de ondergaande zon. En neem je tijd! Een bezoekje aan Tijger Tempel in Krabi doe je niet even tussen de soep en aardappelen door.

Oorsprong

We zeggen op voorhand, dat we niet zeker weten of het volgende (korte) verhaal klopt. Het is wel een mooi verhaal, dus we nemen het graag voor waar aan. In 1975 was een monnik aan het mediteren, toen hij een paar tijgers zag struinen door de grotten.

De monnik was zo ontdaan van dit schouwspel, dat hij besloot om een tempel op deze plek te gaan bouwen. En hij gaf het de naam Wat Tham Suea, wat vertaalt Tijger Tempel betekent. Het is onbekend of de monnik elke dag de 1237 steppen naar boven en naar beneden aflegde. Als dat zo was, dan was hij in topconditie.

De klim

Dat is iets wat je jezelf allereerst moet afvragen voordat je aan de loodzware beklimming begint. Ben ik fit genoeg? Draag verder goede schoenen en lichte kleding. Ready? Here we go!

Op 345 is er de mogelijkheid om te rusten en de omgeving te zien. Die is nog niet zo uitgestrekt en verbluffend. Maar neem van mij aan, je neemt de tijd om te kijken.Tijger Tempel in KrabiOp 650 treden gutst het zweet aan alle kanten uit je lijf. En je bent pas halverwege! Nog tweehonderd treden later is je shirt doorweekt. “Het is het waard, zo hebben ze me beloofd’ is de gedachte die door je hoofd hamert. Om de moed erin te houden. Trouwens, de terugweg is net zo lang.

Overwinning

De laatste trede neem je met een gevoel van overwinning en oververmoeidheid. Kom even op adem, waai uit en geniet ondertussen van de omgeving. Wat een pracht en praal hier. En wat een prachtig uitzicht. Ja, dit was de klim waard.

Oja, als je in de namiddag bent gegaan, zoals wij voorstellen, neem dan een zaklamp voor de terugweg mee. De avond valt nogal snel in.

De entree voor de Tijger Tempel in Krabi is gratis. Voor de exacte locatie klik op deze Google Maps link.

Lees ook

%d bloggers liken dit: