fbpx
Bangkok Eten en drinken Uitgelicht 

Rooftop Bars Bangkok deel V

De Rooftop Bar is een geweldige uitvinding om mensen mee naar boven te nemen. Richting hemel of toch zeker richting een fantastisch uitzicht over Bangkok. Voor veel mensen, zullen de woorden mooi of knap niet als eerste te binnen schieten bij het beschrijven van de Thaise hoofdstad. We beginnen aan een lijst van 15 Rooftop Bars en restaurants, die je kijk op Bangkok zeker doen veranderen. Vandaag het vierde en laatste deel, waarvan de laatste gelegenheden zeker niet de minste zijn.

Rooftop Bars Bangkok deel V


13. Scarlet, Pullman Hotel Silom

Scarlett Wine Bar en Restaurant op de 37ste verdieping van het Pullman Hotel Silom serveert heerlijke internationale gerechten en een schitterend uitzicht over Bangkok met een steeds veranderende zee van skyscrapers.

Vanaf het moment dat je het enorme restaurant betreed ben je direct ondergedompeld in een warme sfeer en de spanning van de buitenwereld vervaagt. Het restauraunt bestrijkt bijna een hele verdieping, de eetkamer is slim ontworpen met eilanden van licht, gezelligheid zonder de noodzaak van muren of wanden.

Oude houten vloeren en tapijten voegen een huiselijk tintje toe, net alsof je naar een oude bekende gaat. De centrale bar met duizenden zwevende glazen, de lange centrale tafel en de enorme wijnkelder zijn allemaal goede indicatoren dat deze plaats bedoeld is voor mensen met een voorliefde voor de goede dingen in het leven.

Aan de ene kant van het restaurant, een panorama-raam met een prachtig uitzicht over Bangkok, maar de echte topper is het 160 vierkante meter grote open balkon. De meeste gasten neigen naar het open terras versierd met kunstmatige maar realistische bloemen en planten, die een fascinerende bird’s eye view van de stad biedt. Het is technisch gezien niet een dak, maar een plek met een prachtig uitzicht op de skyline van Bangkok. Toch is het de perfecte plek om bij te praten met je vrienden met cocktail of een glas wijn in afwachting van het diner, of je zou zelfs kunnen besluiten om buiten te eten.  Het terras is zo populair dat reserveren verstandig is om teleurstelling te voorkomen.

Dus de vragen aan het eind van onze maaltijden zijn altijd hetzelfde … Hebben we genoten van het eten? Was de service vlekkeloos? Is de sfeer zodanig dat we niet zouden aarzelen om terug te komen? Zouden we zeker aanraden aan onze vrienden? Op al deze vragen, een nadrukkelijk ‘ja’ was het enige mogelijke antwoord: Scarlett is zeker een winnaar.

Scarlett Restaurant Pullman Bangkok Hotel, 37 etage Silom Road 188. Open van 18 uur tot 1 uur.

 

14. Speakeasy, Hotel Muse

Een ongebruikelijke Rooftop bar, zo kun je de Speakeasy wel omschrijven. The Speakeasy Hotel Muse neemt je mee terug naar de jaren 1920. Een tijd waarin illegale drank werd binnengebracht door de achterdeur door gangsters in Hench jassen.

Gelukkig wordt de wet nu niet meer overtreden wanneer je een drankje neemt in de Speakeasy, maar authentieke details, zoals een bad vol met cocktails in jampotten en cool jazz op de achtergrond houden de sfeer uniek en funky. Met een geweldig uitzicht over Bangkok en richting Sathorn, is dit dak bijzonder, maar het is niet alleen de skyline, de klassieke vintage cocktails zijn net zo belangrijk als het uitzicht.

Dit is vintage decadentie op zijn best, met drie verschillende locaties over twee verdiepingen. Je komt binnen in de Long Bar, met zijn gepolijste houten tafel en glazen koepeldak. Vanaf hier kun je ook terecht bij de kleine bar en een terras aan de linkerkant, waar je de meester cocktailmixer aan het werk kunt zien en je een geweldig uitzicht hebt op de lommerrijke Langsuan Road. Net als de meeste daken sparen ze de echte wow-factor voor de top, dus ga door de enigszins verborgen geschilderde deur tot aan de 25e verdieping.

Omringd door grijze leisteen koepels, is er een terras, gemaakt van imitatie gras, opgezet als een open-air woonkamer, met comfortabele sofa en vloerlampen. Drie prive ruimtes kunnen worden geboekt voor groepen, met genoeg ruimte op de gebogen lederen banken.

Een van de fantastische dingen die over Speakeasy gezegd worden is de deskundigheid van het personeel. Of het nu gaat over de barkeeper die de cocktails mixed,  hij zal zelfs de wodka of whisky destilleren voor je om het alcoholpercentage te verhogen en de smaak te benadrukken. De muziek keuze van jazz vroeger op de avond tot een DJ later een feest van maakt. Het is af

Voor de rokers, bezoek de Blind Pig Cigar Lounge, een donkere luxe lounge waar een aantal van de beste kwaliteit sigaren uit Cuba, zoals Montecristo en Cohiba.

The Speakeasy bij Hotel Muse. Langsuan Road 55/555 Chit Lom. Open van 18 uur tot 1 uur.

Rooftop bar in Bangkok15. Rooftop bar Baiyoke Tower

De Baiyoke Tower is met 84 etages een niet te missen torenhoge skyscraper in Pratunam. De skywalk met grote kijkvensters op de 77ste verdieping is de beste plek om prachtig uitzicht op de skyline te krijgen, terwijl het draaiende observatiedek op de 84ste verdiepingsnel te luidruchtig en te warm om bezoekers lang te plezieren. Bayoke is momenteel het hoogste gebouw in Thailand, op 309 meter. Met het toevoegen van de 34,35 meter lange spits,is  het gebouw343,35 meter hoog. Baiyoke Tower (spreek uit ‘Bayok’) is een ouder hotel, gebouwd in 1998 en is een attractie en winkelcentrum in een.

Baiyoke Tower Observation Deck

Het is een ding om de skyline van Bangkok zien vanuit je raam hotel, maar het uitzicht vanaf de 84ste verdieping is geheel anders. De koele bries, de opwinding, de open ruimte en het gevoel dat je op de top van een van de hoogste gebouwen van Thailand maken het verschil.

Bayoke Rooftop,  Ratchaprarob Soi 3, Pratunam Open van 10 uur tot 22.30 uur (skywalk en dak observatorium dek)

Dit zijn vijftien plekken om het uitzicht, de sfeer en de culinaire feestelijkheden van Bangkok te gaan proeven en genieten. Nu maar hopen dat je verblijf in Bangkok lang genoeg is om een vergelijkend onderzoek te doen.

We horen graag van jullie.

Lees ook

%d bloggers liken dit: