fbpx
Rondreis door Thailand en LaosOntdek Thailand 

Rondreis door Thailand en Laos (video)

Amber Deen en Pelle Hendrix hebben een prachtige rondreis door Thailand en Laos gemaakt. Ze hebben een video gemaakt van alle plekken die ze bezocht hebben. En die hebben ze met ons gedeeld.

Chiang Mai

Wij begonnen onze prachtige rondreis door Thailand en Laos in Chiang Mai. Wij waren nog nooit in Azië geweest en dit was onze eerste ontmoeting met haar schoonheid. Hier hebben wij vier dagen overnacht en vooral de prachtige tempels bezocht.

Ook hadden wij het geluk dat het toevallig Boeddha festival was en er een lange optocht was in de stad. En we hebben een lange jungletocht gedaan naar een primitief dorpje. Vervolgens reden wij door naar Chiang Rai waar wij de witte tempel hebben bezocht.

Rondreis door Thailand en Laos

Laos

Met de slowboat zijn wij verder gaan reizen naar Laos. Deze boottocht was opgesplitst in twee tochten van ongeveer 6 uur. De eerste stop was in een arm stadje genaamd Pakbeng. De volgende dag voeren wij verder naar Luang Prabang.

Ook hier bezochten wij tempels en leuke avond marktjes. Wat een hoogtepunt was van Luang Prabang waren de Kuang Si watervallen. Prachtig helderblauw en een erg mooi uitzicht als je de klimtocht naar boven gemaakt had.

Tubben

Met de bus vervolgde wij onze reis naar Vang Vieng. Wat ons werd aangeraden om te doen in deze stad was tubben. Dat is in een rond opblaasbootje varen (meer dobberen) waar je in je eentje inzit.

Helaas is het niet meer zoals het vroeger is geweest, want er zijn nog maar twee bars op de tuberoute en dat waren er voorheen veel meer. Rondreis door Thailand en Laosveiligheidsredenen gesloten.

Desalniettemin toch erg leuk om te doen, vooral bij een lekker zonnetje! Ook hadden wij hier een scooter gehuurd en naar de Blue Lagoon gereden en een grot in gegaan zonder gids met eigen hoofdlampjes.

Bangkok

Met de nachttrein zijn wij vervolgens naar Bangkok gereden. Hier de Grand Palace en Khao San road bezocht. Tot slot een 9 uur durende fietstocht gedaan door de stad en omstreken van Bangkok.

Vanaf hier verder gereisd met de boot naar het prachtige eiland Koh Samui. Hier een auto gehuurd en het eiland verkend. Ook hebben wij Marine National Park bezocht.

Eilandhopping

Koh Phi Phi was ook een van de hoogtepunten van de reis. Prachtig weer en een onwijs blauwe zee.

Railey beach hebben wij ook zeker niet overgeslagen, ook een bijzonder mooie plek. Hier hadden wij helaas geen volle zon, maar dat mocht de pret niet drukken.

Op weg naar Khao Sok National Park nog een korte tussenstop gemaakt in Phang Nga Bay en hier een boottochtje gemaakt.

De vakantie hebben wij mogen afsluiten in het regenachtige, maar erg bijzondere gebied van Khao Sok National Park in huisjes op het water. Hier een morning mist safari gedaan en een klim gedaan door een waterval omhoog. Dit was zeker een prachtige afsluiter van de vakantie!!

Video van rondreis door Thailand en Laos

Lees ook