Roken op Thaise stranden binnenkort verboden

Nee, het is geen 1 aprilgrap. Roken op Thaise stranden wordt binnenkort verboden. Het gaat om 20 stranden waar veel toeristen komen.

Uit onderzoek blijkt volgens de autoriteiten dat sigarettenpeuken een grote schade toebrengen aan het milieu. Vooral op Phuket schijnt het een groot probleem te zijn, waar 138.000 peuken per 2,5 kilometer kust worden aangetroffen.


En dus is roken op Thaise stranden met ingang van november verboden. Wie zich daar niet aan houdt, riskeert een gevangenisstraf van 1 jaar of een boete van 100.000 baht – omgerekend zo’n 2.500 euro. Niet mals dus!

In welke badplaatsen?

Het verbod geldt voor de stranden in de volgende plaatsen: Pattaya, Jomtien, Phuket, Cha-Am, Hua Hin en Bang Saen. Andere locaties zijn Phangha, Samila, Mae Phim en Laem Singh.

Volgens de autoriteiten is zo’n verbod hard nodig om de stranden weer schoon te krijgen.

Serieus bericht of niet?

Hoe serieus dit bericht te nemen is, weet ik ook niet. Het kan maar zo zijn dat het later weer teruggedraaid wordt, omdat het schade toebrengt aan het toerisme – een andere grote inkomstenbron van Thailand.

Het lijkt mij beter dat er meer afvalbakken op de stranden worden geplaatst, zodat peuken daarin kunnen worden gegooid.

Maar, het is en blijft Amazing Thailand.

4 Comments - Write a Comment

 1. Voor mij na 35 jaar ook niet meer heb nog nooit een peuk achtergelaten dus begrijp niets van deze sanctie. Wellicht hadden zij meer asbakken op het strand moeten uitdelen, dan was dit nooit gebeurd. Op naar Vietnam

  Reply
 2. Adem halen zal ook verboden worden. Alle uitstoot van oude diesels die rondrijden en waar de uitlaatgassen veel roet uitsproeien. Moeten het voorbeeld moeten geven. Zeker legervoertuigen van voor de tweede wereld oorlog.
  De stranden in Pattaya zijn sterk vervuild. Je mag blij zijn als je nog een strandstoel kan huren en niet levend verbranden zonder parasol.
  Een biertje mag je niet meer drinken en een sigaret mag je niet meer opsteken.
  Ondanks dat de altijd netjes je peuken heb op geruimd.
  Wat komen we hier voor een strand vakantie nog doen?
  Naar de hoeren gaan? Je wil ook een kleurtje meenemen naar het vaderland.
  Het zal zoals altijd een storm in een glas water zijn.
  Als de militairen weer teruggaan waar ze voor opgeleid zijn.
  Komen ongetwijveld weer mensen aan de macht die weten hoe het moet.
  C.v.K

  Reply
 3. Ja wat dat betreft is het helaas overal hetzelfde. Een aantal onopgevoede, onverschillige horken ruimen hun rotzooi niet op en dus verbieden we het maar meteen voor iedereen, i.p.v. strenger toezicht en vandalisten en vervuilers aanhouden en beboeten i.p.v. iedereen over 1 kam te scheren.
  Ik ben een ‘gelegenheidsroker’; oftewel ik heb het niet nodig, kan makkelijk zonder, maar steek er graag eentje op wanneer ik mij in een perfecte situatie bevind, bijvoorbeeld op een terras na het diner bij een koffie en cognac of zo’n heerlijk rookmomentje na een stukje zwemmen in de oceaan, bij een ijskoud flesje Leo bier. Ik gooi mijn peuken nooit op het strand, vraag altijd naar een asbak en als ze die niet hebben, stop ik het zelf in een vuilniszakje of een leeg blikje.
  Waarom pakken ze nooit eens de slecht opgevoeden aan i.p.v. altijd maar alles te verbieden en de geluksmomentjes van iedereen af te pakken?
  We zouden in een wereld moeten leven waar je iemand er gewoon op aan kan spreken als hij of zij z’n rommel niet opruimt, maar er zijn helaas steeds minder mensen die dit durven, omdat mensen vaak meteen in de aanval gaan i.p.v. zich te gaan schamen. Als je geluk hebt krijg je een grote bek en als je pech hebt wordt je geslagen of zelfs neergeschoten. (Helaas ook in Thailand, zie maar naar de recente agressie onder de Thai bij verkeersruzies waarbij wordt geschoten)

  Reply
 4. Het is gedaan met Thailand.
  Het is te goed gegaan de laatste10 jaar.
  Geen stoelen in Phuket en minder stoel in Patatya .
  En op de woensdag helemaal geen stoelen meer op het stand.
  Dat is nog eens een stand vakantie,Voor mijn niet meer na 25 jaar

  Reply

Post Comment