Roken in Thailand wordt lastiger

Slecht nieuws voor de liefhebbers van een sigaret, sjekkie, pijp of sigaar. Roken in Thailand gaat nog verder beperkt worden. 

Nu was het al zo dat er niet gerookt mag worden in openbare gebouwen, en ook op bepaalde stranden mag je géén rokertje opsteken.  Dat wordt nog verder uitgebreid. Voortaan mag er ook niet meer gerookt worden buiten de openbare gebouwen.


Vaak gaan mensen buiten een restaurant of massagesalon zitten roken. Of net buiten de ingang van een shoppingcentrum. Dat is voortaan niet meer toegestaan. De roker moet minstens vijf meter van de deur gaan staan. Zodat mensen die naar binnen of naar buiten lopen, geen last van de rook hebben.

Roken in Thailand

Gebouwen die vallen onder openbare plekken zijn onder meer hotels, pubs, restaurants, karaokebars, massagesalons, spa’s scholen, parkeergarages en ziekenhuizen. Ook fitnessruimtes en zwembaden vallen onder de nieuwe wet.

Roken in Thailand

De komende drie maanden zullen overtreders alleen maar een waarschuwing krijgen. Over 90 dagen is de wet geheel van kracht en krijgt een overtreden een boete van 5000 baht (130 euro).

Je zult dus, als je al rokend aan het wandelen bent, ook goed op moeten passen waar je loopt. Want als je langs een van de bovengenoemde gebouwen loopt, dan je dat dus een fiks boete opleveren.

 

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.