fbpx
Roi EtIsaan Ontdek Thailand 

Roi Et, authentiek Thais platteland

Wanneer je verslaafd bent geraakt aan Thailand en er vaker rondreist, dan ga op een dag het Thaise platteland verkennen. Een van de plaatsen die dan gaat aandoen is vast en zeker Roi Et.

Letterlijk vertaald betekent de naam 101. Deze naam refereert aan de oorspronkelijke 11 satellietsteden rond de stad en de 11 stadspoorten in de stadsmuur. Om het belang van de stad aan te duiden werd het nummer overdreven.

In de volksmond wordt de stad vaak ook L.A. genoemd naar het Amerikaanse Los Angeles. Dit komt doordat de R vaak als L uitgesproken wordt en de E als de Engelse A.

Platteland

Kenmerkend is dat de stad gebouwd is rondom een groot kunstmatig meer: Bung Phlan Chai. Dit meer is karakteristiek voor de stad en staat dan ook bekend als symbool van Roi Et. In het midden van het meer ligt een eiland met een populair park en een voor de lokale bevolking belangrijke heilige plek. De stad ligt in het noordoosten van Thailand,

Het gebied dat wordt aangeduid als Isaan of Isan. Dit is echt het Thaise platteland. De in Thailand wonende journalist Sjon Hauser schreef in de jaren 90 een boeiend verhaal over deze plek ‘Huilende Vlakte van Roi Et’

Bezienswaardigheden

  • Wat Buraphaphiram: Dit is de grootste staande Boeddha van Thailand. Wat Buraphaphiram is maar liefst 68 m hoog. U kunt de Boeddha beklimmen en tot op hoogte van zijn knieën komen. Vanaf hier wordt men beloond met een indrukwekkend uitzicht over de stad en omgeving.
  • City shrine is voor de Thai een heilige plek. Te vinden op het eiland in het meer Bung Phlan Chai.
  • Roi Et Somdet Phra Srinakarindra Park: dit park ligt ook op het eiland in het meer Bung Phlan Chai en is een prima plek om tot rust te komen in een omgeving van bloemen, planten, bomen, en een opvallende fontein. In dit park worden vele culturele activiteiten ondernomen.
  • Roi Et National Museum: van oorsprong was dit een plek van textiel en handnijverheid. Tegenwoordig staat dit museum voor de historie van Roi Et en de provincie, voor natuurlijke bronnen, archeologie, levenswijze en lokaal geproduceerde handgeweven zijde producten. Het museum kunt u ten zuidoosten van het meer Bung Phlan Chai vinden.
  • Bung Klua: een groot meer met een mooi zandstrand en drijvende restaurantjes. Ongeveer 10 km van het centrum van Roi Et.
  • Ku Ka Sing: ruïnes van Khmer bouwwerken. Ongeveer 70 km van Roi Et.

Hoe er te komen

Vliegmaatschappij Nok Air (Nok Mini) vliegt dagelijks (enkele malen) van Bangkok (Don Muang) naar Roi Et. Het vliegveld ligt op ongeveer 18 km buiten Roi Et. Ook bussen vertrekken elke dag vanuit Bangkok.

Lees ook