Rode vlag op het strand? Ga dan niet het water in!

Wappert de rode vlag op het strand? Blijf dan aan land en ga niet de zee in. Voor de meesten onder ons vanzelfsprekend, maar we kunnen niet vaak genoeg waarschuwen.

Dit naar aanleiding van een tragisch ongeluk op Koh Chang, waarbij een Russische toerist verdronk toen hij toch ging zwemmen ondanks de rode vlag op het strand.


Het incident vond plaats op White Sand Beach, een van de populaire stranden op Koh Chang. De 55-jarige Rus werd drijvend in het water aangetroffen, zo’n 300 meter van de kust.

Ruige zee

Tijdens het regenseizoen (dat nu in volle gang is) is de zee ruig door harde wind. Ga je naar het strand? Kijk dan goed welke vlag wappert en volg altijd de adviezen van de strandwachten op.

Denk niet dat het jou niet overkomt omdat jij wel goed kunt zwemmen, want de stroming is gevaarlijk en met alle risico’s van dien.

3 Comments - Write a Comment

  1. Er is ook beleid op deze site, zoals het verwijderen van off-topic posts?

    Reply
  2. Die rode vlag kunnen ze gerust het hele jaar op Pattaya Beach planten. Daar 1 slok water binnen krijgen is riskanter dan aan een doorsnee stalletje eten! Het water zag er afgelopen januari echt smerig uit en het smalle strand lag vol met aangespoelde rotzooi. In de avond liepen de ratten over het opgestapelde strandmeubilair etc. Wat tropisch strand met kristalhelder water zoals diverse reisorganisaties constant van de daken schreeuwen!

    Reply
  3. Russen denken dat ze superieur zijn. Ik weet dat ze overal maling aan hebben.

    Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.