fbpx
rode lotus in PhayaoRest van Thailand 

De rode lotus in Phayao bloeien weer

Jarenlang wilde de rode lotus in Phayao niet meer boeien. Droogte zou de oorzaak zijn. Het meer werd afgesloten voor toeristen en nu voor het eerst sinds jaren is het meer vol rode lotussen weer te bewonderen!

Voor het eerst in tientallen jaren is nu het meer van Ing Wang lake in Phayao opengesteld voor publiek. Overigens, volgens Thaise media, zijn de beheerders zelf ook overvallen door de enorme explosie van rode bloemen.

Het meer is zo’n 4 vierkante kilometer groot. Dus dat moet een waanzinnig mooi gezicht zijn, zoveel rode bloeiende lotussen. Het is niet het enige meer in Thailand waar de rode lotus zich in alle pracht laat zien. Alleen in dit meer is het erg uniek.

Bewonder de rode lotus in Phayao

De rode zee van bloemen is op zijn mooist in de vroege morgen. Dat geldt ook voor de rest van de natuur, dus dit tijdstip het beste moment voor een boottripje over Ing Wang lake. Er zijn boten voor toeristen die dat willen. Die kunnen ook zien hoe de plaatselijk vissers op het meer te werk gaan.

Het is onduidelijk hoe lang de rode lotus in Phayao blijft bloeien en dus te bewonderen is. Ook is niet duidelijk hoe lang het meer voor het publiek open blijft. Dus ik zou zeggen, grijp je kans nu die er is.

Lees ook