fbpx
Rocket Festival in YasothonCultuur Uitgelicht 

Apart: het Rocket Festival in Yasothon

Wil je eens wat anders zien in Thailand dan eilanden en tempels? Bezoek dan dit jaar het Rocket Festival in Yasothon van 11 tot en met 14 mei.

Toegegeven: Yasothon is geen provincie die in de reisgidsen van Thailand staat. Het ligt in het noordoosten van Thailand – beter bekend als Isaan. Hoewel steeds meer toeristen de weg weten te vinden, staat het nog in de kinderschoenen in vergelijking met bijvoorbeeld Chiang Mai of Sukhothai.Hoogtepunt van het jaar

Dat neemt niet weg dat er helemaal niets te doen is. Integendeel. Het Rocket Festival in Yasothon is het hoogtepunt van het jaar voor de locals. De naam doet inderdaad vermoeden dat het om raketten gaat.

In het Thais heet het overigens Bun Bang Fai. Thuisgemaakte raketten worden afgeschoten om de Goden te smeken voor een nat regenseizoen. Dit is namelijk nodig voor een goede rijstoogst. Zo niet, dan zien veel boeren in dit gebied hun inkomsten verloren gaan.

Naast het afschieten van raketten vinden er tijdens het Rocket Festival in Yasothon ook optochten plaats en treden kunstenaars en muzikanten op.

Leuke afwisseling

Het is een leuke ervaring om eens wat anders te zien en te doen dan de standaardbezienswaardigheden die toeristen aandoen.

Dat valt ook op te maken uit een van de reviews over het Rocket Festival in Yasothon, geschreven door Don. ‘Ik heb dit festival nu 4 keer bezocht. Het is leuk en uniek in deze wereld.’
Lees ook

%d bloggers liken dit: