River Kwai Bridge Week: Kanchanaburi op zijn best

De River Kwai Bridge Week is een jaarlijks evenement dat is opgezet om het toerisme in Kanchanaburi te promoten.

Als toerist mag je de provincie Kanchanaburi eigenlijk niet links laten liggen. Het is prima te bereiken vanuit Bangkok en biedt een hoop culturele en natuurlijke hoogtepunten. De Bridge over the River Kwai is verreweg de bekendste attractive, maar ook de Erawan watervallen en het oorlogsmuseum zijn de moeite van het bezoeken waard.


River Kwai Bridge WeekIn het kader van promotie van het toerisme in deze provincie houdt de Tourism Authority of Thailand (TAT) de River Kwai Bridge Week. De festiviteiten duren van 30 november tot 9 december.

Hoogtepunt

Het hoogtepunt van het evenement is een licht- en geluidsshow, dat het verhaal van de Tweede Wereldoorlog vertelt. Wat veel mensen niet weten, is dat ook in Azië zwaar werd gevochten tijdens deze periode.

Tijdens de licht- en geluidsshow worden de slachtoffers geëerd die omkwamen tijdens het aanleggen van de beruchte dodenspoorlijn, die van Thailand naar Birma liep.

Op de website van TAT is meer te vinden over de festiviteiten tijdens de River Kwai Bridge Week. Wil je meer weten over Kanchanaburi? Lees dan de tips op onze speciale Kanchanaburi-pagina.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.