fbpx
Richelieu RockOntdek Thailand 

Richelieu Rock Thailand, duiken naar walvishaai

Voor veel duikers is de walvishaai de Holy Grail van de onderwaterwereld. Richelieu Rock is een van de plekken waar je er eentje tegen kunt komen.

De walvishaai is de grootste vis ter wereld. Zover nu bekend is. Eentje zien is magisch volgens veel duikers. Ze komen nog maar op weinige plekken voor, maar als je geluk hebt zwemt er eentje je voorbij terwijl je aan het duiken bent bij Richelieu Rock in Thailand.

Dat is een van de tien plekken waar de walvishaai nog voorkomt. En dan nog moet je op de juiste plek op het juiste moment zijn. Sommige duikers doen zien ze nooit, andere al naar een tweede of derde duik. Maar dat is de lol van duiken, je hebt geen idee wat je tegenkomt.

Richelieu Rock Thailand

Richelieu Rock (Hin Plo Naam in het Thai) is een onderdeel van het Mu Koh Surin park in de Andaman Zee. Het ligt op 200 km ten noordwesten van Phuket. Het hoefijzer-gevormde rif is bekend van zijn paarse gekleurde koraal. Het is rijk aan zeeleven, van kleine vissen zoals de harlekijngarnaal tot de grotere manta, barracuda en tandbaars. Het rif werd voor het eerst gezien door de wereldbekende zeevaarder en ontdekken Jacques-Yves Cousteau.

Het is voor boten niet gemakkelijk om er te komen, vanwege de sterke stromingen en de gevaarlijke riffen. Alleen met nauwkeurige GPS uitgeruste speedboten weten hun weg te vinden. Het is dan ook alleen mogelijk om gebruik te maken van de bestaande veerdiensten of cruises. Er zelf erop uit trekken is er niet bij.

Video Richelieu Rock

Richelieu Rock is misschien wel de mooiste duikplek in Thailand. Het trekt duikers vanuit de hele wereld. Als je een duiker bent en dan kun je nauwelijks om deze magische plek heen. De beste tijd om het te bezoeken is van oktober tot en mei.

Lees ook