fbpx
FFliC Cliff Club PattayaOntdek Thailand Pattaya 

Restaurant review: FFliC Cliff Club Pattaya

FFliC Cliff Club PattayaHet aantal restaurants in Pattaya waar je uitstekend kunt eten is de laatste jaren flink toegenomen. Een van de nieuwste aanwinsten is FFliC Cliff Club Pattaya.

De Thaise badplaats heeft natuurlijk een bepaald imago waar het niet gauw van af komt. Toch zijn er genoeg plekken in de stad waar je kunt genieten van de zee zonder dat je gestoord wordt door opdringerige verkopers of schreeuwende meiden. FFliC Cliff Club Pattaya is daar een goed voorbeeld van.

Schitterend uitzicht over zee

In februari van dit jaar was de opening en aangezien ik niet vaak in Pattaya ben, was het voor mij dus een mooie gelegenheid om er zelf eens te gaan eten. Het restaurant ligt in het deel Pratamnak, onder vaste Pattaya-gangers vooral bekend als de Hill. Niet in hartje centrum en daardoor dus een zeer rustige locatie met een schitterend uitzicht over de Golf van Thailand.

FFliC Cliff Club Pattaya
Genieten van een prachtige zonsondergang

Het is aan te raden om FFliC Cliff Club Pattaya voor zonsondergang te bezoeken, zodat je dit prachtige dagelijkse moment mee kunt pakken. Stel je maar eens voor. De zon gaat onder, er staat een aangenaam briesje vanaf zee en de DJ draait heerlijke zomerse muziek. Het ultieme vakantiegevoel, toch?

Maar dat is natuurlijk niet de enige reden om deze plek te bezoeken. In mijn geval ging het vooral om het eten. Hoewel er een Thaise chef in de keuken staat, worden er ook internationale gerechten geserveerd. Je kan het ’t beste omschrijven als fusion-food. Het beste van twee werelden dus.

Mooi opgediend

Enerzijds de uitgebreid Thaise keuken, aangevuld met gerechten uit andere keukens. Ik kies voor een mix en begin met verse loempia’s – Po Pia Sod (180 baht). Wat meteen opvalt is hoeveel werk er van is gemaakt. In veel restaurants in Thailand krijg je het simpel opgediend, maar dit ziet er origineel en vooral smaakvol uit.

FFliC Cliff Club Pattaya
Po Pia Sod.

Als hoofdgerecht kies ik voor een mix van Thai en fusion. Het Thaise gerecht is ‘Pla Ma Now’ (250 baht). Opnieuw erg fraai opgediend en oog voor detail, zoals rijst opgerold in het bananenblad. Een lust voor het oog, maar hoe smaakt het? Ook daar kan ik kort over zijn: meer dan prima. De andere twee gerechten zijn Yellow Fin Tuna (550 baht) met aardappelpuree en groenten en de Dijon Tradition (550 baht), varkenshaasmedaillons met eveneens aardappelpuree en groenten.

Prijzig, maar wel waar voor je geld

De porties zijn heel behoorlijk, maar toch is er nog wat ruimte over bij mij en mijn tafelgenoot voor een dessert. Aangezien ik een zoetekauw ben, kies ik voor de Melting Dark chocolate fondant (320 baht). Opnieuw is ook van dit gerecht veel werk gemaakt en ziet het er smaakvol uit. Dat is het uiteindelijk ook.

FFliC Cliff Club Pattaya
Bijna te zonde om op te eten…

Bij het eten drinken we een Blue Hawaii cocktail (280 baht) en de FFliC Kiss mocktail (180 baht). Eten en drinken bij FFliC Cliff Club Pattaya is zeker niet goedkoop, maar je krijgt er wel een hoop voor terug. Dat zijn niet alleen de mooi opgediende en eveneens smaakvolle gerechten, maar ook het schitterende uitzicht. Ideaal als je een romantisch avondje uit wilt met je partner.

Bij FFliC Cliff Club Pattaya worden trouwens ook ieder weekend poolparty’s – met soms ook schuim daarbij – gehouden, omdat het restaurant ook een zwembad heeft. Iedere keer is er een verschillend thema, waardoor je niet naar de Walking Street hoeft voor een feestje, maar ook gewoon hier kunt blijven hangen na de lunch of je diner.

FFliC Cliff & Pool Club
Phra Tamnak, Pattaya Thailand., 286/5,
moo.12,Kasatsin Soi 11, Rajchawaroon Rd,
Nongprue, Banglamung, Chonburi 20260
Tel: +66 93 64 14 926
Website: www.ffliccliffclub.com
Facebook: www.facebook.com/ffliccliffclub

Deze diashow vereist JavaScript.

 

 

Lees ook

%d bloggers liken dit: