fbpx
Relaxen op een vlot op Huay Teng Tao LakeChiang Mai Ontdek Thailand 

Relaxen op een vlot op Huay Teng Tao Lake

Als je verblijft in Chiang Mai, en je hebt zin een lekker lui dagje met lekker eten (en wie heeft dat niet?), ga dan eens naar Huay Teng Tao Lake. Relaxter wordt het niet! 

Dat is waarvoor je vakantie hebt, toch? Even los van het alledaagse, alle beslommeringen en zorgen. En toch zijn er dan veel toeristen die er een megadruk reisschema op na houden. Hier naar toe, dat zien, dit proeven.

Ze komen nog meer moe thuis dan wanneer ze niet op vakantie waren geweest. Relax! plan een dagje niks doen in je reisschema. Lekker lui zijn op een vlot op een meer. Liggen, eten, drinken en turen. Heerlijk toch?

Relaxen op een vlot

Het is een van de manieren waarop ook de Thai het drukke bestaan ontvluchten. Relaxen op een vlot. Natuurlijk hoort daar eten en drinken bij, want dat is het middelpunt van het bestaan voor een Thai. En geef ze eens ongelijk! Het zijn de geneugtes van het leven. Het eten is overigens ook verrukkelijk.

Je kunt op zo’n vlot alles bestellen wat de Thaise keuken te bieden heeft. Van Somtam (pittige papaya-salade) tot een overheerlijke gegrilde vis. En ook de dranken zijn talrijk. Of je neemt je eigen drinken en eten mee. Dat is in Thailand de normaalste zaak van de wereld.

Relaxen op een vlot op Huay Teng Tao LakeNeem trouwens ook je zwembroek mee! De Thai zwemmen over het algemeen niet, maar dat hoeft jou niet te weerhouden even verkoeling te zoeken in het water. Overigens is het aan het water een stuk koeler dan dan in de hete stad. Nog een mooi voordeel van zo’n relaxte middag op een vlot.

Huay Teng Tao Lake

Dit meer ligt op ongeveer 20 minuten rijden (op de scooter en met de auto) ten noorden van Chiang Mai, net buiten Doi Suthep National Park. Het is redelijk makkelijk te bereiken en ook goed aangegeven (zie hieronder de routebeschrijving). Er rijden ook Songthaews naar toe (de rode pickup-bussen).

Relaxen op een vlot op Huay Teng Tao LakeHet is een groot meer dat diverse plekken kent waar je op een vlot kunt relaxen. Is een kwestie van keuze. Op sommige plekken mag je zwemmen op andere weer niet. Als je dus wilt zwemmen, kies een plek uit waar dat mag.

De huur van een vlot bedraagt 30 baht per persoon en nog eens vijftig baht per persoon entree voor het park. Totaal ongeveer 1,80 euro. Het eten is zeer goedkoop en je kunt via een Engelstalig menu bestellen.

Routebeschrijving

  • Verlaat de Oude Stad via de noordwestelijke hoek (Huaykaew Road) en volg deze weg 2 kilometer in westelijke richting. Dit is de weg naar Doi Suthep. (Route 1004).
  • Sla bij de tweede grote kruising, dit is bij het irrigatiekanaal, rechtsaf naar de Canal Road (Route 121) en volg deze weg voor ongeveer 6,5 kilometer.
  • Na zo’n 6 kilometer zie je links van de weg het eerste blauwe bord met Huay Teng Tao Lake erop. Een halve kilometer later volgt het tweede bord voor Huay Teng Tao Lake met de mededeling dat je nu linksaf moet.
  • Meteen na dit tweede bordje nader je aan je linkerkant twee witte bruggen. Bij de tweede brug sla je links af.
  • Steek de brug over en volg de weg. Na een kleine kilometer maakt de weg een bocht van 90 graden naar rechts. Blijf de weg volgen en na een wederom een kleine kilometer kom je bij het controlepunt van het park waar je de entreefee van THB 20 dient te betalen.
  • Ga rechtdoor en bij de T-splitsing bij het meer rechtsaf.
  • Volg verder de route rond het Huay Teng Tao Lake.

Lees ook