fbpx
Rest van Thailand 

Relaxen op Railay Beach

Iedereen heeft wel eens de behoefte om lekker te relaxen en dan liefst niet tussen tienduizenden landgenoten. Op zoek naar een ander strand, Railay Beach misschien?

Railay is een klein schiereilandje tussen Krabi en Ao Nang aan de oceaankust van Thailand in de provincie Krabi. Railay ligt voor de meeste toeristen nog van het gebaande pad. Het is alleen via de boot te bereiken. Het tochtje met de longtailboot brengt je naar een paradijsje waar je het minimale aan accommodatie zult vinden. Het reserveren is dan ook een goede optie wanneer je langer wilt blijven.Railay Beach paradijs of niet?

De eerste indruk van Railay is een kruising tussen de beroemde achtergrond van een James Bond film en Halong Bay in Vietnam. Steile rotsachtige eilandjes zonder strand maar met prachtige begroeiing liggen net voor de vier stranden van Railay.

Je komt aan met de boot op Railay East, de eerste indruk is misschien anders dan je verwacht kiezelstrand en de wortels van de mangrove maken het strand niet meteen aantrekkelijk. De restaurantjes en barretjes op dit gedeelte zijn wel redelijk geprijsd en de sfeer is er ontspannen.

Vrij duur

Railay West daarentegen is picture perfect. Wit strand en begrenst door rotsen en bomen. Kinderen kunnen er goed spelen, het strand loopt langzaam af. Een drankje of een hapje is hier vrij duur net als de paar resorts die er zijn. Het paradijs heeft zijn prijs. Toch komen niet alleen de wat luxe toeristen op de stranden af. Railay Beach heeft ook zijn aantrekkingskracht voor backpackers. Zij komen naast het strand ook voor de klimmogelijkheden die er in de omgeving zijn.

Met de beperkte accommodatie en het prijsniveau is Railay Beach misschien meer iets voor een dagtocht dan een verblijf voor meerdere dagen.

Na het paradijs roept de realiteit weer. Verder Thailand ontdekken en genieten!

Lees ook

%d bloggers liken dit: