Rel rond Boeddhabeeld op het strand

Het leek de eigenaren van het resort Bo Phut in Koh Samui een leuk idee om een groot hoofd van boeddha bij de zon aanbiddende gasten te plaatsen. En nu is er een flinke rel rond dit Boeddhabeeld op het strand.

Het Thaise nieuwsblad Sanook plaatsen foto’s van het Boeddhabeeld op het strand op Facebook, en de reacties waren niet mals. De Thai gingen er vanuit dat het resort gerund moest worden door buitenlanders en dat de autoriteiten deze ‘farang’ een lesje in Thaise cultuur moesten bijbrengen.


Rel rond Boeddhabeeld

Het is allerminst duidelijk of de eigenaren van het resort buitenlanders zijn, maar het toont wel de gevoeligheid aan van de Thai rond hun cultuur en religie. Nu zullen velen zeggen dat Boeddhisme géén religie is, maar voor de Thai is dat well degelijk zo. Zij bidden ook tot boeddha.

Maar al te vaak gaan toeristen naar een land waarvan ze niet de gebruiken en de cultuur kennen. En vaak komen toeristen dan ook in problemen, puur uit onwetendheid. En wordt dan ook vaak als excuus gebruikt. ‘Ik had er geen idee van , dat….)

Op onze site kun je veel informatie lezen over Thailand. Onder het kopje Praktisch vind je onder meer ‘Do’s and Don’ts“. En ook “Scam en zwendel“. Twee zeer informatieve pagina’s voor de reiziger naar Thailand.

Video boeddhabeeld op het strand

 

2 Comments - Write a Comment

  1. Hoe verzin je zoiets? Zouden farangs het waarderen als een Aziaat een grote Christus aan het kruis op het strand neerzet?
    Boeddhabeelden worden in NL in alle prullaria winkels verkocht en overal, zelfs in de WC, ter ‘decoratie’’ neergezet. Mensen hebben inderdaad vaak geen idee.

    Reply
    1. Of open een bar in Egypte en hang een schilderij van Mohammed aan de wand, om maar een ander kolderiek voorbeeld te noemen. Ik vind de actie van deze resort houder zo ontzettend dom en ondoordacht. Helemaal als je je ergens gaat vestigen, dan verdiep je je even in de cultuur van dat land.

      Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.