fbpx
btsBangkok Nieuws 

Reizigers BTS Bangkok schrikken zich een hoedje

btsMeestal is de BTS (Sky Train) in Bangkok een bijzonder veilig vervoersmiddel. Vandaag kregen reizigers echter de schrik van hun leven toen de deuren nog voor het station open gingen en zij letterlijk tien meter naar beneden konden kijken.

Vanochtend was de fanatieke Twitteraar Tanyatorn Kirdmuang, @zungzae, met de BTS Sukhumvit Line op weg naar station Moh Chit. De trein stopte vlak voor het altijd drukke Siam station en plotseling gingen de deuren open. Volgens Tanyatorn bleven de deuren voor een paar minuten geopend, zonder dat er überhaupt iets door de conducteur werd omgeroepen.

Niet druk in de BTS

Tanyatorn greep direct haar smartphone en twitterde een foto van de open deuren de wereld in. Haar eerste foto werd meer dan 1.400 keer ‘geretweet’ door veel Thaise Twitteraars, die schreven dat zo’n situatie erg gevaarlijk is als de wagon vol staat met mensen en er reizigers tegen de deuren leunen. In het ergste geval kan iemand tien meter naar beneden vallen en de vraag of of je zo’n val overleefd. Ikzelf denk van niet…

Gelukkig was het op het moment van het incident niet druk in de BTS, waardoor er geen ongelukken ontstonden. Vooral in de spits puilen de treinen vaak uit. Je moet er niet aan denken wat er gebeurd als de deuren plotseling openen, terwijl er mensen tegenaan leunen. Op dit moment heeft BTS nog niet gereageerd over deze veiligheidskwestie.

Foto: @zungzae


Lees ook

%d bloggers liken dit: