fbpx

Reizen met kinderen in Thailand

Reizen met kinderen in Thailand

Samen met je kinderen de wereld verkennen en hen kennis laten maken met andere culturen. Met grote steden, onbekende dieren en ongerepte natuur. Hoe bijzonder is het om dit te delen met je gezin? En hoe is het om samen te reizen met kinderen in Thailand?

Steeds meer ouders ontdekken dat een verre reis maken met (kleine) kinderen verantwoord is en vooral heel erg leuk. Kinderen zijn van zichzelf vaak nieuwsgierig en stellen verrassende vragen. Ze laten je op een nieuwe manier naar de wereld kijken.

Maar waar begin je met het organiseren van zo’n verre reis? Goede voorbereidingen treffen is belangrijk, zeker als er kinderen mee gaan. In dit artikel vind je veel informatie over het reizen met kinderen in Thailand.

Kennismaking met Azië

Thailand is de perfecte bestemming voor jong en oud. Ook met de allerjongsten kun je er prima rond reizen. De wegen zijn goed, het eten is divers, de hygiëne is over het algemeen prima en medische voorzieningen zijn er in overvloed.  Een reis naar Thailand is voor veel gezinnen een eerste kennismaking met Azië. Vind je het fijn om hulp te hebben bij het samenstellen van een reis met kinderen? Dan kun je terecht bij Thailand Kids. Met behulp van de bouwstenen kun je je ideale individuele rondreis samen stellen. De reisspecialisten zijn zelf allemaal met hun gezin in Thailand geweest en kunnen je verder op weg helpen met informatie, ervaringen en tips.

Reizen met kinderen in ThailandGedurende zijn 800-jarige geschiedenis is Thailand het enige land in Zuidoost-Azië dat nooit is gekolonialiseerd. De Thai zijn vrijwel altijd een vrij en vrolijk volk geweest. En dat merk je. Kinderen vinden ze fantastisch. Reizen door het land van de glimlach met haar behulpzame bevolking, overnachten in moderne stadshotels, sfeervolle lodges en comfortabele resorts zorgen voor een afwisselende reis, waar je kinderen (en jij zelf) nog lang over na zullen praten.

Reizen met kinderen in Thailand

Wel is het aan te raden om met je kinderen in een ander, langzamer tempo te reizen dan dat je zelf zou doen. Want kinderen vinden het nou eenmaal ook erg leuk om op vakantie lekker te kunnen zwemmen en spelen. Houd er ook rekening mee dat je kiest voor excursies waarbij het programma is afgestemd op kinderen, zodat zij niet alleen het tempo kunnen volhouden, maar de inhoud van de excursie ook voor hen interessant is. Bij een reisorganisatie als Thailand kids wordt er rekening gehouden met de leeftijd van de kinderen en welk tempo hierbij past. Daarnaast zijn de hotels geselecteerd op kind vriendelijkheid en veiligheid.

In Thailand heb je veel verschillende vormen van vervoer. Het combineren van deze vormen van vervoer zorgt voor een afwisselende reis. De nachttrein die vanuit Bangkok naar het noorden of zuiden van Thailand gaat (en terug) is een aanrader. Waarschijnlijk slapen je kinderen wat minder goed dan wanneer ze in een gewoon bed slapen, maar ze zijn een ervaring rijker die ze nooit Reizen met kinderen in Thailandmeer vergeten. Daarnaast is het reizen per trein voordeliger dan bijvoorbeeld een binnenlandse vlucht. Vergeet geen reisspelletjes mee te nemen, een treinreis is het perfecte moment voor een yahtzee competitie.

Met de tuktuk!

Jezelf verplaatsen in een stad of jungle kan ook op verschillende manieren. Een aanrader is om bijvoorbeeld een bruisende stad als Bangkok per fiets te ontdekken. Je kunt langere afstanden afleggen, daardoor is een tocht afwisselender en dat is voor kinderen weer aantrekkelijk.  Boek in Bangkok wel een fietstocht met een gids, zodat je je op een veilige manier verplaatst door de stad en alle leuke plekken ziet.

Wat er natuurlijk niet mag ontbreken tijdens je Thailand reis is het reizen met een lokaal vervoersmiddel: de tuktuk. In een stad als Ayutthaya is dit een perfect vervoersmiddel, fietsen is vaak warm en de tempels liggen te ver uit elkaar om te voet te bezoeken. Thailand kids heeft in Ayuthayya een fotospeurtocht ontwikkeld die je met de tuktuk kunt doen. De tuktuk brengt je langs de bekendste tempels, zo is het bezoek aan deze tempelstad leuk voor zowel ouders als kinderen.

Kinderen en Thais eten

thailand-bangkok-eten-fietsKinderen kunnen soms moeilijke eters zijn en dat kan tijdens het reizen in een vreemd land wel voor een uitdaging zorgen. Het voordeel in Thailand is dat je er voordelig kunt eten en drinken. De basis van een Thaise maaltijd wordt gevormd door rijst of noedels met daarbij verse groenten en kip, vis of vlees. Sommige gerechten kunnen vrij pittig zijn, maar kunnen ook minder pittig gemaakt worden als je daarom vraagt (‘Mai Pet’ in het Thais). Ook internationale gerechten als spaghetti en friet staan vaak op de menukaart, wat erg wenselijk kan zijn voor je kinderen.

Het vinden van een fijn restaurant zal niet moeilijk zijn. Kies voor de plekken waar andere mensen (en de lokale bevolking) ook eet, dan weet je dat het goed is. Wil je met je kinderen de lokale specialiteiten op straat proeven? Kies dan voor een kraam waar ze op dat moment je eten bereiden, zodat je zeker weet dat je gebakken sateetje niet al de hele dag in de warme zon heeft gelegen.

Wil je ervaren hoe bijzonder het is om te reizen met kinderen in Thailand en vind je het prettig als dit voor je wordt geregeld? Dan helpen de reisspecialisten van Thailand Kids, onderdeel van Riksja Travel, je graag verder. De reisspecialisten adviseren je graag uit eigen ervaringen.

%d bloggers liken dit: