fbpx
Ontdek Thailand Rest van Thailand 

Reizen door Noord-Thailand

Wie reist naar Thailand, die bezoekt vaak meestal Bangkok, Hua Hin, Pattaya en zakt vervolgens af naar het zuiden. Daar waar de prachtige eilanden liggen. Terwijl reizen door Noord-Thailand misschien nog wel veel mooier is.

Reizen door Noord-Thailand is anders dan de foto’s die je kent van Thailand. Witte stranden, blauwe zeeën, tropische plaatjes. Reizen door Noord-Thailand is vooral veel cultuur en landschappelijk schoon.

Het noorden heeft een dichte jungle, grillige bergen en kronkelende rivieren. Er zijn vele soorten bevolkingsgroepen die leven in steden en afgelegen bergstammen. In de afgelegen bergdorpen leven onder andere de Mien, de Akha en de Lisu, die hun traditionele manier van leven hebben weten te behouden.

Steden Chiang Mai en Chiang Rai

De belangrijkste steden zijn Chiang Mai en Chiang Rai. Chiang Mai is cultureel gezien zeer interessant. Er zijn binnen en buiten de stadsmuren zeer veel indrukwekkende tempels. De stad is qua grootte de tweede stad van Thailand, maar wel veertig keer zo klein als Bangkok! In Chiang Mai (de roos van het noorden) bevinden zich prachtige tempels, waaronder de Doi Suthep-tempel ten noorden van de stad.

Chiang Rai is dorpser, maar zeker voor de backpackers een prachtige locatie. Deze stad is gesticht in 1262 door koning Mengrai en was de eerste hoofdstad van Lana Thai (het koninkrijk van een miljoen rijstvelden). De stad is gelegen in een bergachtig gebied. Je kunt hier mooie wandelingen maken.

De Gouden Driehoek

Ontdek tijdens je reis in Noord-Thailand de Gouden Driehoek. De naam heeft in feite twee betekenissen. Het is het gebied  waar drie landen samenkomen (Thailand, Laos en Birma). Het is ook de regio waar opium wordt verbouwd, wat ook geld oplevert (hoewel men officieel ontkent dat dit gebeurt). Je kunt in de Gouden Driehoek trekkings maken door het prachtige berglandschap.

Reizen door Noord-ThailandIn het gebied leven nog veel bergstammen. De meeste van deze hilltribes zijn migranten die zo’n 200 jaar geleden vanuit Tibet, Birma, China en Laos zijn gekomen. De bekendste bergstammen zijn de Akha, Lisu en Lahu (oorspronkelijk afkomstig uit Tibet), de Mien en de Hmong (afkomstig uit China) en de Karen (uit Birma). Van oorsprong zijn vooral de vrouwen die in kleurrijke kleding zijn gehuld bijzonder fotogeniek.

Mae Hong Son

Een absoluut hoogtepunt van je reis in Noord-Thailand is een bezoek aan Mae Hong Son. Je kunt er naar toe vanuit Chiang Mai. Er zijn twee manieren om naar Mae Hong Son reizen. Als u de tijd heeft, laat u zich dan per minibus of 4×4 Landrover rijden. In anderhalf a twee dagen reist u door schitterende bergen naar het hooggelegen Mae Hong Son.

Zo zie je maar, het is zeker aan te raden om Noord Thailand in uw reisplannen op te nemen. Een combinatie van eerst Noord-Thailand en vervolgens de vakantie af te sluiten met een strandvakantie op een van de prachtige Thaise tropische eilanden is zeer aan te raden.

Video van reizen door Noord-Thailand

Lees ook

%d bloggers liken dit: