fbpx
Achtergrond Uitgelicht 

Onmisbaar: reisverzekering voor Thailand

Er zijn nog steeds mensen die het niet doen, om geld uit te sparen. Niet slim! Sluit een reisverzekering voor Thailand af.  

“Wat kan mij nu gebeuren’, lijken veel mensen die geen reisverzekering voor Thailand afsluiten. Ze vergeten even dat er het een tropisch land is met insecten, beesten en virussen die wij niet kennen in Europa.

Zo werd ik een keer gestoken door een mug, ik krabde op die plek en een paar uur later had ik een bacterieel infectie. Dik been, lelijke plek, doodziek en veel ziekenhuisbezoekjes en dus rekeningen.

Zo snel kan het gaan. En het hoeft niet altijd tot een drama te leiden. Maar je loopt al snel een paar honderd euro schade op. En wat als het wel tot een drama leidt? Dan zadel je familie thuis met de problemen op.

Vergissing

De mensen die geen reisverzekering voor Thailand afsluiten maken twee vergissingen. Ze denken dat ze een rekening krijgen opgestuurd van het ziekenhuis die door de zorgverzekering in Nederland wordt gedekt.

Vaak krijg je de rekening meteen na je bezoekje gepresenteerd en moet je het zelf even betalen. Pinnen mag. Creditcards worden geaccepteerd.

Overigens is de gezondheidszorg in Thailand prima, maar allerminst goedkoop. Je kunt je laten behandelen door een staatsziekenhuis, maar dat wil je niet. Dat is voor de Thai zelf. Dus kom je in een commercieel ziekenhuis terecht. En ja, daar betaal je voor.

Reisverzekering voor Thailand

Ten tweede: Wat de zorgverzekering vergoedt is afhankelijk van je polis. Heb je een basisverzekering, dan zal dat niet veel zijn. En het is per verzekeraar ook nog eens verschillend. Het is goed om dat even thuis te checken.

Ik ben tegen teveel verzekeringen, ik doe dat echt minimaal. Als je dan een claim doet, dan doen ze toch maar moeilijk en krijg je na een hele tijd maar een deel van je claim uitgekeerd. Maar een reisverzekering voor Thailand heb ik wel. Een doorlopende zelfs.

Lees ook

2 Thoughts to “Onmisbaar: reisverzekering voor Thailand”

 1. Een Thais staats ziekenuis heeft geen contact of contract met een buitenlandse versekeraar. Dat betekent vooruit betalen.
  Kwaliteit van behandeling is aanzienlijk minder. Dure (import) medicijnen zijn zeker net voorhanden.
  Bij calamiteit eerst contact opnemen met de 24uurs helpdesk in Nederland. Die gaat de boel regelen met een door hun aangewezen ziekenhuis.
  Een reisverzekering is zeker nodig.
  U komt dan niet voor verrassingen te staan.

 2. Rene

  Wij hebben de doorlopende van de Anwb, super goede verzekering. Paar keer problemen gehad met vermissing, diefstal van de geeikte spullen. Alles werd netjes geregeld

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: