Reisorganisaties over de gevolgen van rouw in Thailand

rouw in thailandNa het overlijden van koning Bhumibol is er sprake van een periode van rouw in Thailand. Wat merken de reisorganisaties daarvan? En wat adviseren ze de reiziger?

Luchtvaartmaatschappij EVA Air merkt vooralsnog niet veel van de rouwperiode. Er zijn voor zover bekend geen annuleringen of omboekingen. Een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij stelt dat de gevolgen voor de toerist onduidelijk zijn. Wat is open en wat niet.
Reisorganisaties

Frangken Tuhumena van 333Travel denkt dat het overlijden van de koning weinig invloed zal hebben op het toerisme. ‘Natuurlijk zal de lokale bevolking de komende weken, maanden zelfs, rouwen en somberder leven. Dat zullen de toeristen wel merken. De bevolking is extreem verdrietig. Koning Bhumibol was erg geliefd’

Net als de lokale bevolking, zullen ook de chauffeurs en reisleider van 333Travel hun herkenbare outfit verruilen voor sombere kleding. ‘Maar de Thai zullen nooit hun hart luchten aan een buitenstaanders, en altijd gastvrij blijven’, aldus Tuhumena.

Tessa Vermijn van Thailand Online, Riksja Travel verwacht niet dat er veel zal veranderen voor de toerist.

‘Wel zal de sfeer wat somberder zijn. We weten dat er geen ‘entertainment’ zal zijn voor de komende 30 dagen. Dit betekent waarschijnlijk dat discotheken dicht zijn en grote feesten niet door zullen gaan. Voor zover we nu weten blijven restaurants en bars (zonder luide muziek) wel open. Het Grand Palace in Bangkok zal ook gesloten zijn. Samen met onze lokale partner houden we de situatie in de gaten en mochten er dingen veranderen dan zullen we actie ondernemen en onze reizigers informeren’.

rouw in thailandRouw in Thailand

Je hebt als reiziger op bezoek in Thailand hier natuurlijk niet voor gekozen. Je kwam vakantie vieren. Op zich is dat ook nog mogelijk, want veel is open. En het leven gaat door, al zal de stemming bedrukt en verdrietig zijn.  Je mag best balen dat dit gebeurd tijdens jouw reis. Doe dat echter binnenskamers. Laat dat niet aan de buitenwereld weten. En vooral niet aan de Thai. Toon respect.

Veel Thai zullen de komende weken ook in het zwart of wit gekleed gaan. Dat zijn de rouwkleuren in Azië.  Besef je dat koning Bhumibol zeer geliefd was en dat het land in diepe rouw is. Pas jouw stemming in het openbaar daarbij aan.

Uitbundig gedrag, vrolijkheid en hard lachen of gillen wordt niet gewaardeerd.  Als je kunt, draag dan ook wit of zwarte kleding. De Thai waarderen dat zeer.Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.