Regenseizoen in Thailand eerder voorbij

Het regenseizoen in Thailand is over een goede week afgelopen, volgens de Thaise meteorologische dienst. En dat betekent… Winter is coming. 

Voordat we nog meer vergelijkingen gaan maken met Games of Thrones (You know Nothing John ….) mogen we wel stellen dat elke vergelijking met een winter in Thailand mank gaat met de winters die wij doorgaans kennen. Winter in Thailand, betekent gematigde temperaturen en vooral droog weer.


Ook de vochtigheidsgraad gaat naar beneden, wat het klimaat een stuk aangenamer maakt. Mensen die niet zo van het hete klamme weer zijn, die kunnen het beste in de maanden november, december en januari naar Thailand komen.

Regenseizoen in Thailand

Overigens kan het in het noorden wel akelig koud worden. Daar worden soms temperaturen van onder de 20 graden gemeten. Dan zie de Thai met mutsen en sjaals lopen. Een grappig gezicht.

Regenseizoen in Thailand

Op de berg Doi Inthanon wordende koudste temperaturen gemeten. Afgelopen nacht daalde de temperatuur op de top tot 3 graden. Sneeuw is er, zover ons bekend is, nooit in Thailand gevallen.

Normaal eindigt het regenseizoen pas eind oktober, begin november. Dit jaar is dat dus een paar weken eerder. Mooi voor iedereen die de herfstvakantie in Thailand doorbrengt. Het Thaise winterseizoen duurt tot en met half februari. Daarna gaat het kwik weer met rasse schreden omhoog.

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.