Regenseizoen in Thailand: pas op voor 6 ziektes

Het regenseizoen in Thailand is aangebroken. De natte periode heeft niet alleen invloed op de geestelijke gesteldheid, ook je lichaam wordt dan extra kwetsbaar voor ziektes.

Volgens het Thailand Center of Excellence for Life Sciences (kortweg TCELS) zijn er 6 ziektes waar je tijdens het regenseizoen in Thailand rekening mee moet houden.


Het is een van de dingen waarop je je moet voorbereiden voordat je naar Thailand gaat.

Ziektes tijdens regenseizoen in Thailand

1. Infectieziektes: Griep is de meest bekende seizoensgebonden ziekte. Als je kinderen hebt, dan dien je extra voorzichtig te zijn wanneer je griep onder de leden hebt. Bij baby’s en kleine kinderen kan dit zelfs tot de dood leiden.

2. Keelpijn: Dit is irritant en kan behoorlijk pijnlijk zijn. Meestal loop je keelpijn op door een infectie, bijvoorbeeld verkoudheid of een bacteriële infectie.
regenseizoen in thailand
3. Voedselvergiftiging: Tijdens het regenseizoen in Thailand krijgen mensen vaak last van diarree, darminfecties en maagpijn. Kijk dus goed uit met wat je eet, vooral bij de kraampjes op straat. Vers bereide maaltijden geven meestal de minste kans op voedselvergiftiging.

4. Huidinfecties: vervuilde regen kan terechtkomen in open wonden. Dit gebeurt vaak tijdens of na een heftige regenbui waar straten gauw blank komen te staan. Ga dus niet met open wondjes door het regenwater lopen. Worden wondjes toch nat? Maak ze dan zo snel mogelijk droog.

5. Leptospirose: Dit wordt ook wel de rattenziekte genoemd, omdat deze door bruine ratten wordt verspreid. Het bacterie zwemt dan rond in vervuild water als de straten overstromen en via open wonden of slijmvliezen in het lichaam komt. Symptomen van leptospirose zijn koorts, hoofdpijn, koude rillingen, spierpijn, moeheid en soms zelfs ademnood.

6. Dengue: dit virus wordt verspreid door muggen die vanuit vochtige plekken tevoorschijn komen. Het zorgt voor koorts, hoofdpijn, spierpijn en kan zelfs tot de dood leiden. Alleen al dit jaar stierven er 44 mensen in Thailand aan dengue.

Jezelf helemaal beschermen tijdens het regenseizoen in Thailand tegen deze 6 ziektes kun je natuurlijk niet. Maar, je kunt het wel zoveel mogelijk proberen tegen te gaan. Was daarom regelmatig je handen en voeten en hou jezelf droog tijdens deze natte periode. Als je toch besmet raakt, hoe klein het ook is, neem dan direct maatregelen en raadpleeg een arts!

5 Comments - Write a Comment

 1. Meer kans op voedselvergiftiging bij nat weer, dat betwijfel ik. Etenswaren bederven immer sneller bij heet weer?

  Reply
 2. Ik zal nooit vergeten bij de bakker op de markt in Hoofddorp. Waarschijnlijk is de marktman verkouden. Hij ging toen hoesten en doet zijn linkerhand voor de mond en hij veeg zijn neus met zijn linkerhand schoon. En ik zag die man verder met het in pakken van bolletjes brood met zijn blotehanden.. ik was ook meteen weg gegaan en nooit meer bij die bakker wat kopen.

  Reply
 3. In Nederland idem dito. Verkopers in de winkels of op de markt pakken wisselgeld met de hand zonder handschoenen, daarna pakken ze met de zelfde hand bij de bakker brood en je gebak zonder opscheplepel of een tangetje. Dus zelf in Nederland is ook onhygiënische bezig.

  Reply
 4. Erg goed van jullie dat jullie voor deze ziektes waarschuwen.
  Kijk uit bij Dengue heb je maar 4 dagen de tijd om de arts te consulteren.
  Bij koorts aktie ondernemen!
  Voedselvergiftigig is meestal bacteriologisch, valt dus wel mee. Behalve voor mensen met een verminderde weerstand.
  Blijf bij de voedselkraampjes vandaan. Het eten staat daar vaak al meer dan een halve dag in bakken, onverwarmd. Ongecontroleerd.
  Thais gebruiken vaak geen opscheplepel. Eten alles samen, je buurman die
  flink hoest zit bijv.in jouw gerecht te roeren.

  Reply
  1. Tjamuk, bedankt voor je aanvullingen!

   Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.