Voor een redelijke prijs eten in Bangkok

Telkens als ik de Thaise hoofdstad opnieuw bezoek, valt me op dat de prijzen opnieuw zijn gestegen. De stad is nog steeds flink goedkoper dan Europese steden, maar het wordt steeds moeilijker om tegen een redelijke prijs te eten in Bangkok. 

Ik ben een liefhebber van streetfood. Simpelweg om dat het lekker is en tegen een prijs. Het is niet voor niks dat de Thai bij de stalletjes op het trottoir hun dagelijkse maaltijd halen.  De prijs-kwaliteit balans is dik in orde.


En toch is een flink verschil tussen in prijzen of je nu op straat in Noord-Thailand of in de Thaise metropool eet. In steden als Chiang Mai en Chiang Rai ben je 30% tot 50% goedkoper uit.

Eten op straat

Daar komt bij: niet iedere toerist wil een maaltijd op straat verorberen. Tussen de naar huis snellende werklui aan de ene kant en ronkende en traag voortbewegende auto’s aan de andere kant.

redelijke prijs eten in Bangkok

Sommigen willen een stoel en tafel die niet gemaakt zijn van plastic en een rustige omgeving. Als je echter ervoor kiest om een restaurant te eten, dan zullen de prijzen snel stijgen. Wat logisch is.

Toch kun je eten voor een redelijke prijs eten in Bangkok. Zo ging ik laatst eten met een Thaise zakenpartner. Hij wees elk restaurant dat ik aanwees, resoluut van de hand. “Veel te duur (Thai: Peng maak!)”.

Rommelig

Uiteindelijk kwamen we uit bij een open ruimte dat er wat rommelig uitzag. De muren en plafond konden wel een likje verf gebruiken. De tegelvloer was duidelijk aangelegd voor het gemak en niet om de ruimte een aangenaam aangezicht te geven.

We bestelde vijf gerechten (Badkrapauw Kai, Phak Pad, Yam Wunsen, Khao suai en Khoa Pad) en dronken soda (Thai: Naam Soda). Toen de rekening kwam hield ik rekening met een bedrag van 700-800 baht.

Redelijke prijs

De rekenmachine gaf 450 baht (ruim 10 euro) aan. Dat zijn bedragen waar ik eerder  ook voor in Chiang Rai had gegeten. Ook met zijn tweeën, alleen hadden we toen zes gerechten (waaronder vis) en twee flessen bier.

Het kan dus wel, voor een redelijke prijs eten in Bangkok. Wil je dat, ga dan op zoek naar de plekken waar je doorgaans aan voorbij zou lopen. Nog een tip: Zie je veel toeristen zitten (en dus nauwelijks Thai) dan weet je dat je teveel gaat betalen.

2 Comments - Write a Comment

 1. Een herhaald bericht van 2018.
  En kloppen de feiten dat het duurder is geworden?
  Zie nog steeds de prijzen van Street food gelijk aan de voorgaande jaren.
  Ook de prijzen in de restaurants waar we eten zijn nog steeds gelijk.
  Tuurlijk is het logisch dat op de drukke toeristische plaatsen de prijzen hoger liggen. Echter de thai gaat daar niet heen met de familie.
  Gegeten in ratburi voor 450 baht. Zeer uitgebreid. En luxe entourage. Voor 2 personen.
  En jawel voor de hond ook een menu Koh pad khai
  In Chinatown 70 baht of lager in diverse restaurant.

  Reply
 2. Dat de prijzen van streetfood gestegen zijn kan ik niet beamen.
  Nog steeds kun je eten vanaf 35 baht tot….
  Dat de restaurants iets duurder geworden zijn is ook niet echt noemenswaardig.
  En ik eet toch dagelijks in bangkok

  Reply

Post Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.