fbpx
reddingsactie uit de thaise grotUitgelicht 

Reddingsactie Thaise grot vandaag: 8 jongens bevrijd

De reddingsactie uit de Thaise grot ging vandaag verder. Inmiddels is een zijn er opnieuw vier jongen uit de grot bevrijd. In totaal nu dus acht. Voor vandaag is de reddingsoperatie stil gelegd. 

Er zitten nu nog vier jongens en de coach in de grot.  Morgen wordt de actie weer hervat: dan worden waarschijnlijk de overige vier jongens en de coach uit de grot gehaald.

Alle vier de jongens die vandaag uit de Thaise grot zijn gehaald, zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Chiang Rai.

Het gaat goed met de vier jongens die gisteren zijn gered. Ze verblijven in quarantaine op de achtste verdieping van het ziekenhuis in Chiang Rai.

Actie begon gisteren

Gisteren aan het einde van de middag kwam ineens vanuit het hoge noorden in Thailand het nieuws naar buiten dat de eerste 2 jongens uit de grot waren bevrijd. Later op de avond volgden nog meer berichten; 2 anderen kwamen er ook uit.

In alle vroegte zijn maandagochtend in de provincie Chiang Rai reddingswerkers weer begonnen met de reddingsactie uit de Thaise grot. Er staan 9 ambulances klaar om de voetballers en hun trainer af te voeren.

Volgens een Belgische duikinstructeur verloopt de actie voorspoedig, omdat het waterpeil laag genoeg staat. Daardoor kwam er volgens hem weinig duikwerk aan te pas, zo meldde hij aan de NOS.

Op brancard met zuurstofmaskers

Hij vertelt dat de 4 voetballertjes op brancards met zuurstofmaskers op door de grot werden gedragen. Daarbij waren ze ingepakt, onder meer om ze te beschermen tegen onderkoeling. Dat gebeurt door 2 duikers per persoon

Uiteindelijk worden alle jongens met een helikopter of ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Chiang Rai. Daar worden ze verder behandeld.

De reddingsactie uit de Thaise grot gaat vandaag dus verder. Wij zullen je via deze website en via onze sociale mediakanalen op de hoogte houden van de voortgang.

Lees ook

%d bloggers liken dit: