fbpx
Nieuws Uitgelicht Verkeer en vervoer 

Red Line vervoersproject loopt vertraging op

Een van de speerpunten van de nieuwe regering van premier Prayuth Chan Ocha is het verbeteren van het openbaar vervoer en het beter in de hand houden van projecten voor het openbaar vervoer. Steeds meer komt premier Prayuth in contact met de Thaise realiteit.

Wat gebeurde bij eerdere regering overkomt nu ook Prayuth. Te late opleveringen en moeilijk in de hand te houden kosten.

De militaire discipline die Prayuth zo gewend is, is moeilijk op te leggen aan het Thaise bedrijfsleven.

Red Line openbaar vervoer project loopt vertraging op

De treinreizigers die gebruik willen maken van het uitgebreide openbaar vervoersnetwerk moet nog een jaar langer wachten voor de Red Line klaar is. De nieuwste verwachting spreekt nu anno 2014 over een oplevering in 2018. Minister Prajin Juntong van Transport heeft dat bekendgemaakt naar aanleiding van een inspectie van het project Red Line.

De Red Line heeft sinds het eerste ontwerp al een aantal constructieve wijzigingen doorgemaakt, problemen gehad met bestaande water en electriciteitsleidingen en problemen met de aanschaf van het nodige materieel voor de nieuwe lijn.

Voor de aanschaf van de wagons was een budget apart gezet, de leveancier vraagt meer dan 20 miljard baht meer dan op gerekend was. Het zoeken naar alternatieven voor de wagons neemt alleen al een zes maanden in beslag.

De Red Line gaat lopen tussen Bang-Sue en Rangsit. Het nieuw te bouwen Bang-Sue station moet de nieuwe hub vormen in het openbaar vervoer voor het noorden van Bangkok, Taling Chan in het westen en de regio’s Makkasan en Hua Mak.

Uitbreiding personeel SRT

Wanneer alle bouwtechnische problemen zijn opgelost, de aanschaf van nieuw materieel is opgelost, blijft er nog een probleem over voor de SRT (State Railway of Thailand) namelijk meer personeel om alle diensten uit te gaan voeren. Sinds 1998 mag de SRT geen personeeluitbreiding meer plegen. Minister Prajin schat dat de SRT met alle nieuwe projecten die op stapel staan tussen de 2 en de 4 duizend nieuwe werknemers in dienst moet gaan nemen.

Lees ook

%d bloggers liken dit: