fbpx
Hotel reviews Rest van Thailand Uitgelicht 

Red Brick, unieke accommodatie in laid back Phrae

Dat Phrae een mooie laid back provincie is in het noorden van Thailand hebben we al eens uitgebreid beschreven. Wanneer je deze provincie bezoekt, en dat is zeker aan te raden, is het natuurlijk leuk om een “passende” accommodatie te kiezen. Zelf liep ik een tijd geleden tegen de Homestay Red Brick op.

Red Brick is een door het Thai-Nederlands echtpaar Bua en Corné, gerunde homestay die absoluut uniek te noemen is. En dat begint al met de super gastvrije begroeting door beide echtelieden.  

Geweldig is het om te ervaren hoe snel je je door hen thuis voelt in de homestay. Na een welkomstdrankje is het tijd voor de rondleiding en verdere planning van de dag.

Ecologisch

Red Brick is een ecologisch project op zich. 100% van de elektriciteit wordt verkregen door zonne-energie. Het water dat gebruikt wordt, bijvoorbeeld bij douchen en toiletten is regenwater.

 

Red Brick

 

Dit wordt opgevangen in grote tanks en via een zuiveringssysteem komt het op de plaats van bestemming. Red Brick is gebouwd op een terrein van maar liefst 16,000 m2.

Er worden, zowel in het huis als de tuin, geen chemicaliën gebruikt. Zodoende kan met recht worden gezegd dat alles wat verbouwd wordt (diverse soorten fruit en groenten)  organisch is.

Gastvrij

Ik had al aangegeven dat het een bijzonder gevoel was om bij Red Brick te zijn. Je zit midden in de natuur, hoort de vogels fluiten, ziet de zon ondergaan en geniet van de stilte.

Tijdens een stil moment buiten op het terras begin ik zowaar een beetje meewarig te worden….totdat de vrouw des huizes, Bua, de tafel komt dekken.

Zij heeft speciaal voor mij  een overheerlijke stampot gemaakt! Dat was, zo hoorde ze vooraf al, voor mij erg lang geleden. Ik kan zeggen dat het bijzonder smakelijk was.

Sterrenhemel

Doordat Red Brick ruim buiten de bebouwing ligt, heb  je nagenoeg geen “licht-vervuiling”. Corné en ik zitten, onder het genot van een goed glas wijn, te genieten van de sterrenhemel. Zien we daar nu ook de Milky Way??

Ontbijt bij Red Brick

De volgende dag word ik gewekt door de vogels. Wat een genot! Wakker worden midden in de natuur door de natuur. Als ik mezelf even later buiten begeef en de zon zie opkomen, zie ik dat Bua al druk in de keuken bezig is om het ontbijt klaar te maken. Verse broodjes, sinaasappelsap en eieren maken deel uit van een goed begin van de dag. Ook dat is wel even lekker nadat ik zoveel noedelsoep en rijst als ontbijt heb gehad. Na het ontbijt ga ik er lekker op uit, er staat aardig wat in de planning. Benieuwd? Blijf ons blog volgen…..

Conclusie

Ik ben zo blij dat Red Brick heb ontdekt en kan het een ieder aanraden. Meer informatie kan worden verkregen via de Facebook pagina van Red Brick: https://www.facebook.com/Red.Brick.Hometay/

 

Lees ook