Recept: Nam Prik Ong (vegetarisch)

Nam Prik Ong is een Thais gerecht met dat doorgaans gemaakt wordt met gebakken gehakt, spekblokjes, uien, tomaten en chilipepers. Maar dit is de vegetarische variant. Het smaakt heerlijk met rijst, komkommer of op brood! En je kunt het zo pittig maken als jezelf wilt.

Dit gerecht is gemaakt door de Thai Farm Cooking School in Chiang Mai:

Ingredienten:

  • Twee stukken gedroogd pasta van soyabonen
  • Zeven gedroogde rode pepers (dit kan dus meer of minder)
  • Nam Prik OngVijf sjalotjes
  • Vijf teentjes knoflook
  • Twee kopjes gehakte tomaat
  • Een kopje gehakte oesterzwam
  • Een kop tofu
  • Een eetlepel gehakte lemongras
  • Een eetlepel olie
  • Een eetlepel zout
  • Drie eetlepels soyasaus
  • Twee eetlepels suiker
  • Een kwart kopje water
  • Drie stengels koriander
  • Twee eetlepels gehakte lenteui

Bereiding:

Rooster de chili, sjalotten, knoflook en de gedroogde soja pasta tot een geurig geheel. Doe het in een vijzel samen met het citroengras en maal het het fijn. Verwarm de olie in een wok en doe daar dan dit mengsel in. Bak het mengsel tot het lekker geurt. Voeg de tomaten, champignons, tofu en water toe. Daarna de kruiden: zout, sojasaus en suiker.

Roer en laat het sudderen tot de tomaten zacht zijn en het geheel goed met elkaar  is vermengd. De smaak moet beetje pittig, zuur en zout zijn. Voeg eventueel meer kruiden naar smaak.

Zet het in een kom en garneer het geheel met koriander en lente-ui. Serveer met de Nam Prik Ong met rijst en verse gestoomde of rauwe groenten zoals kool, komkommer of aubergines en gefrituurde tofu.

Geniet van deze heerlijke schotel!

Video

Hieronder kun je kijken hoe de Nam Prik Ong wordt bereidt:

Share This Post

Post Comment